T-Systems introduceert EdgAIR platform voor edge computing
06-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

T-Systems introduceert EdgAIR platform voor edge computing

T-Systems biedt met EdgAIR een nieuw platform met extreem lage latency voor veilige en krachtige edge-computing. Hiermee kunnen bedrijven innovatieve realtime-applicaties zoals mobiele robots gebruiken voor hun productie en logistieke processen. Ook oplossingen voor augmented en volledige virtual reality kunnen via het platform veilig worden ingezet. Het platform werkt rechtstreeks op locatie. Dit betekent dat de gegevens niet via een centraal computercentrum worden verzonden.

Ontworpen als privé-cloud

EdgAIR is ontworpen als een privé-cloud waardoor het veilig is zo beweert T-Systems. Met een koppeling aan een campus netwerk kan EdgAIR bijna realtime draadloos gegevens overzetten tussen devices en het platform. "In combinatie met Time Sensitive Networks (TSN) en een zeer goede Service Level Agreement kan het door ons beheerde platform voldoen aan vereisten zoals realtime besturing van machines in een productiehal", aldus Albert Kroisleitner, Senior Product Manager Edge Platform & Solutions bij T-Systems. "Elk EdgAIR-platform wordt bovendien geleverd met Edge Analytics. Met deze tool kunnen datawetenschappers en softwareontwikkelaars informatie op locatie evalueren. En dus snel processen en modellen aanpassen."

Ook inzetbaar als hybride cloud

De basis voor EdgAIR is het campus netwerk. T-Systems heeft al een dergelijk netwerk gebouwd voor OSRAM. Campus netwerken werken momenteel op LTE, maar gaan binnenkort over op 5G. T-Systems biedt een EdgAIR-platform op maat voor verschillende sectoren en bedrijfsonderdelen, zoals productie, logistiek, gebouwautomatisering, automotive en energie. Voor een betere beveiliging draait de oplossing op een gesloten bedrijfsnetwerk en is het volledig zelfvoorzienend. Het is ook te combineren met een openbare cloud via het internet, zodat het kan worden gebruikt als een hybride cloud.

Technische details

EdgAIR is gebaseerd op OpenStack. De open source software voorkomt een vendor lock-in aldus T-Systems. Klanten kunnen hun IoT-applicaties aansluiten via kant-en-klare connectoren. De applicaties zelf draaien als virtuele machines of in docker-containers als microservices en zijn zo onafhankelijk van de onderliggende infrastructuur. Hiermee kunnen beheerders de microservices afzonderlijk beheren en controleren in geval van problemen of afwijkingen. De containers worden gecoördineerd via Kubernetes. T-Systems biedt het platform in verschillende maten en uitvoeringen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud