Gedoe in Duitsland rond Russische ex-politicus die werkt bij Acronis

06-12-2019 | door: Redactie

Gedoe in Duitsland rond Russische ex-politicus die werkt bij Acronis

De Russische ex-politicus en pro-Kremlin 'Nasji' jeugdactivist Robert Schlegel is in Duitsland aan de slag gegaan bij back-up en security specialist Acronis. Dit melden de Süddeutsche Zeitung en The Moscow Times.

Robert Schlegel zat eerder in de Doema als internet specialist, het Russische parlement. Hij stemde ook voor een wet die Amerikaanse burgers verbiedt om Russische kinderen te adopteren. Tegelijkertijd legde Schlegel contacten in de Duitse politiek, eerst met de CDU, later met de rechtse AfD.

Tegenwoordig heeft Schlegel het Duitse staatsburgerschap nadat hij de Doema in 2016 verliet. Tegen de Süddeutsche Zeitung zegt een woordvoerder van Acronis het bedrijf dat Schlegel "nooit toegang heeft gehad tot de broncode van Acronis-producten of tot servers met klantgegevens.'

Acronis wordt geleid door de in Rusland ofwel Sovjet-Unie geboren Sergei Beloussov, dat nu een groot kantoor in Singapore heeft en wereldwijd actief is waaronder Europa en de VS.

Acronis klanten in Duitsland zijn onder andere Audi, BASF en Deutsche Bank. Het bedrijf werkt nauw samen met Microsoft en Google.

Naar verluidt is Schlegel on hold bij Acronis. De firma Freeh, Sporkin & Sullivan LLP in Washington is ingehuurd om een intern onderzoek uit te voeren zo meldt de Süddeutsche Zeitung.

Terug naar nieuws overzicht
Security