HPE en partners breiden met GreenLake Central service propositie uit

14-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE en partners breiden met GreenLake Central service propositie uit

Tijdens het HPE Discover More evenement in München heeft Hewlett Packard Enterprise GreenLake Central uitgebracht. Dit is een selfservice portaal waarmee IT-beslissers en business partners met ‘point & click’ een aantal key performance indicators (kpi's) IT toepassingen kunnen monitoren, waaronder kosten, security, compliance en het gebruik van technische functies. GreenLake Central biedt partners een volgende stap om sterker te groeien met hun as a service propositie aldus HPE ceo Antonio Neri.

HPE GreenLake Central is een geavanceerde software platform dat klanten een consistente cloudervaring biedt voor al hun applicaties en gegevens, aldus Neri. HPE GreenLake Central biedt een totaaloverzicht van het totale gebruik van on-premises en public cloud services van AWS en Microsoft Azure. Binnenkort wordt ook het Google Cloud Platform aan greenLake Central toegevoegd.

Eveything As A Service

GreenLake Central moet de beste cloud ervaring bieden omdat volgens HPE steeds meer data in de edge en cloud wordt opgeslagen. Daarbij komen er steeds meer miljarden devices bij die de nodige data creëren. Inmiddels wordt 75 procent van alle data opgeslagen buiten het traditionele datacenter. Dat vraagt volgens HPE voor een ‘Everything as a service’ benadering waarmee developers, IT-beslissers, Line of Business (LOB), data scientist en IT-professionals uit de voeten kunnen.

Workloads

Met GreenLake Central bepaalt de IT-afdeling zelf het tempo wat er aan workloads en processen naar de cloud gaan. Zo staan zaken als internet, e-mail, test en development omgevingen vaak al in een public cloud. Maar traditionele workloads zoals legacy applicaties nog niet omdat die niet cloud-native zijn of omdat ze niet aan compliance regels voldoen. Daarnaast willen bedrijven niet altijd gevoelige of strategische data zomaar in de public cloud plaatsen, aldus Flynn Maloy, vice-president marketing voor HPE GreenLake. Hybrid cloud is volgens hem de juiste weg dat kan worden beheerd met GreenLake Central. “HPE GreenLake biedt een as a service voor alle workloads en data met automated, managed en pay per use toepassingen".

Business Partners

HPE GreenLake Central past in de strategie van organisaties die migreren naar as-a-service model. HPE is van plan zijn volledige portfolio als een ‘as a service’ te verkopen vanaf 2022. De rol van HPE Business Partners is cruciaal aldus HPE ceo Antonio Neri. GreenLake verkoop groeit sterk in de channel met meer dan 500 actieve partners. Inmiddels is het aandeel van indirecte verkoop van GreenLake meer dan 25 procent. HPE verkoop in totaal meer dan zeventig procent indirect en wat Neri betreft biedt het as a service aanbod groeikansen voor partners, waarmee ze een wederkerende omzet business kunnen bouwen. Daarnaast zijn er volgens Neri andere groeikansen zoals met HPE Composable Cloud dat bestaat uit HPE Synergy en HPE OneView. Ook in trek zijn HPE Nimble en het hyper-converged aanbod waarbij sinds begin 2019 nauw wordt samengewerkt met Nutanix.

Net Promotor Score

Neri zegt dat het zaken doen met HPE fijner is geworden. “Zo is HPE’s channel Net Promoter Score (NPS) nog groter geworden, bijna twee keer zo groter dan van onze grootste concurrent. We hebben een sterk Partner Ready channel programma die consistent is. We zullen bijvoorbeeld niet elk jaar ons eigen partnerprogramma veranderen.”

Sales

Neri zegt met dat HPE partners daardoor meer kunnen doen met GreenLake. In het fiscale jaar 2019 steeg de verkoop van de hele GreenLake aanbod met bijna 40 procent.  “Er is al bijna 1 miljard dollar channel sales pipelane voor het HPE GreenLake pay per use aanbod die via business partners loopt. Met Greenlake Central bieden partners hun klanten een goede provisioning.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud