Cisco en Inspur groeien in server markt

09-12-2019 | door: Witold Kepinski

Cisco en Inspur groeien in server markt

Volgens de Worldwide Quarterly Server Tracker van onderzoeksbureau IDC daalde de omzet van leveranciers op de wereldwijde servermarkt jaar op jaar met 6,7 procent tot 22 miljard dollar in het derde kwartaal van 2019 (3Q19). Wereldwijde serververzendingen daalden met 3 procent jaar op jaar tot iets minder dan 3,1 miljoen eenheden in 3Q19.

In termen van serverklasse daalde de volume-serveromzet met 4 procent tot 17,9 miljard dollar, terwijl de midrange server opbrengsten daalden met 14,3 procent tot 3 miljard dollar en high-end systemen krompen met 23,7 procent tot 1,1 miljard dollar.

"Terwijl de servermarkt vorig kwartaal inderdaad daalde, zorgen de volgende generatie workloads voor een vraag naar geavanceerde server innovaties (bijv. versneld computergebruik, opslagklasse geheugen, volgende generatie I / O, enz.) De vraag naar enterprise computing blijft op een historisch hoog niveau staan", aldus Paul Maguranis, senior onderzoeksanalist, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC.

Dell Technologies en de gecombineerde HPE / nieuwe H3C-groep staan samen op de nummer één positie met respectievelijk 17,2% en 16,8% omzetaandeel.

De omzet voor Dell Technologies daalde met 10,8% op jaarbasis, terwijl HPE / New H3C Group op jaarbasis met 3,2% daalde.

Op de derde plaats staat Inspur / Inspur Power Systems, dat een marktaandeel van 9,0% veroverde en de omzet jaar op jaar met 15,3% liet groeien.

Lenovo en Cisco staan respectievelijk op de vierde en vijfde plaats af met 5,4% en 4,9% omzetaandeel. Lenovo zag de omzet jaar op jaar met 16,9% dalen en Cisco zag zijn omzet jaar op jaar met 3,1% groeien.

De ODM Direct-groep leveranciers vertegenwoordigde 26,4% van de totale omzet en daalde met 7,1% jaar op jaar tot 5,82 miljard dollar. Dell Technologies leidde de wereldwijde servermarkt voor wat betreft het verzenden van eenheden, goed voor 16,4% van alle eenheden die tijdens het kwartaal werden verzonden.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware