Komend jaar breekt video echt door

10-12-2019 | door: HP van Tilburg

Komend jaar breekt video echt door

In gesprek met Joost Jetten, Head of Enterprise Logitech for Business BeneLux

Volgens Gartner gaat de markt voor videobellen en conferencing en daarmee ook het gebruik de komende 2 jaar met 400% groeien. Daarmee wordt eindelijk de belofte die videobellen al heel lang is ingevuld. Goede dingen komen blijkbaar langzaam, maar nog wel op tijd om een bijdrage te leveren aan de reductie van files. We spreken met Joost Jetten, die sinds april 2018 verantwoordelijk is voor de zakelijk divisie en productlijn van Logitech.

Demo-rooms

De prachtige omgeving waar Logitech in Leusden is gevestigd doet eerder denken aan een landgoed dan aan een kantooromgeving. Maar dat maak het juist zo plezierig om hier te kunnen en te mogen zijn. Logitech for Business heeft in haar kantoor in Leusden demo-rooms ingericht waar de videoconferenicing oplossingen op de drie grootste platformen: Google, Microsoft en Zoom gebruikt en ervaren kunnen worden. Joost Jetten vertelt hierover: "Dankzij complete oplossingen voor vergaderruimtes van Logitech kunnen partners en eindklanten die hier komen snel aan de slag met het voeren van videovergaderingen. Die ervaring willen we hier in Leusden meegeven in de Boardroom en de huddle rooms die we hier tonen. Wij ontwikkelen zakelijke oplossingen voor de werkomgeving die creativiteit en productiviteit stimuleren. Hierdoor worden de resultaten in elk bedrijf verbeterd. We doen ook mee aan het initiatief en de community UitdefileAanHetwerk omdat we geloven in slimmer werken, samenwerken op afstand. Ja, zeker ook samenkomen op kantoor zoals wij dat hier doen, maar ook door dat op afstand te kunnen doen."

Samenwerken

Joost Jetten dringt tijdens het gesprek sterk aan op het verbeteren van processen en de manier waarop er samengewerkt en gecommuniceerd wordt: "Door onderlinge samenwerking te stimuleren helpen wij mensen iedere dag om op hun best te kunnen presteren. Ons motto is dat wanneer we samenwerken, we meer kunnen bereiken. De videoconferencingapparatuur van Logitech is platform agnostisch, dat wil zeggen dat het met alle belangrijke platformen werkt. Het maakt ons niet uit of een videovergadering wordt georganiseerd op Microsoft Teams, Zoom of Google Hangout Meet. Het gaat erom dat een vergaderkamer waarin de video-call wordt bijgewoond voorzien is van intelligente en excellente apparatuur. En dat het gewoon simpel werkt, want dat is nog wel de grootste belofte die wij doen. Onze spullen werken intuïtief en zijn slim oplossend gericht. Bijzonder fraai is de Right Sight­technologie: deze 'scant' de ruimte en zoomt zodanig in dat alle deelnemers in de ruimte goed in beeld getoond worden in plaats van het tonen van de gehele ruimte. Right Sight is momenteel beschikbaar voor Microsoft Teams en Zoom, voor Google volgt dit in later stadium."

Ervaring

Op de CV van Joost Jetten zie je dat het een echte man 'van het kanaal is. En dat zowel nationaal als een lange periode internationaal in Zuid-Afrika. Zo werkte hij voor bedrijven als Despec, HP, Sony en TomTom op posities waar hij mocht meebouwen aan het partnerkanaal. Hij begint helemaal te glanzen als hij vertelt over zijn periode voor Sony en TomTom in Zuid-Afrika: "Ik heb daar echt een fantastische tijd gehad, heel bijzonder. Het is zo mooi als je de business mag opbouwen, dan ben ik echt op m'n best. Deze opdracht bij Logitech is ook weer ontzettend leuk en uitdagend. We hadden toen ik hier begon wel prachtige producten, maar nog te weinig sales en marketing power om de Logitech video conferencing oplossingen bij partners onder de aandacht te brengen. Dat is nu anders, we hebben de mensen, de middellen en uiteraard het portfolio om te kunnen scoren en dat doen we dan ook. We groeien als kool, zeker ook omdat we partners vinden die ook zien dat video een trein is om nu op in te stappen. Logitech is marktleider in aantallen op het gebied van camera's. We bieden hoge kwaliteit voor scherpe prijzen. Let op mijn woorden: in 2020 breekt video hard door omdat de adoptie toeneemt, de platformen groeien, het wordt normaler en de kritische massa is bijna bereikt. Zorg dat je deze speedboot niet mist."

Partners AV, IT en Telecom

Tot slot hebben we het met Joost Jetten nog over het partnerkanaal en de strategie. Hij zegt daarover: "Traditioneel verkopen wij onze producten via AV-resellers, maar je ziet dat IT, Installateurs en Telecom resellers nu ook beginnen aan te haken op het thema Unified Communications en daarmee ook video. Al deze disciplines komen immers samen en convergeren ook langzaam maar zeker. Het ophangen van een camera in combinatie met de juiste platform technologie is niet heel moeilijk, maar verstevigd de band met de eindklant wel. Je denkt immers meer aan een oplossing die het zakelijke verkeer makkelijker maakt. Daarom benaderen we alle soorten resellers en nodigen ze van harte uit om onze producten hier in Leusden te zien, te gebruiken en te ervaren." En Joost Jetten sluit dan lachend af: "En ja, dat kun je dan live doen, want we hebben hier naast een mooie omgeving ook uitstekende koffie."

Terug naar nieuws overzicht