Nieuw datacenter in telecom- & datatoren Loon op Zand

12-12-2019 | door: Witold Kepinski

Nieuw datacenter in telecom- & datatoren Loon op Zand

Recent is Cellnex gestart met de bouw van een nieuw datacenter in de telecom- & datatoren in Loon op Zand. Het datacenter zal volledig als Private Floor in gebruik worden genomen door opdrachtgever Hosting2GO. Deze Hosting Provider is marktleider op het gebied van Shared Hosting en verzorgt de technische realisatie van meer dan 120.000 domeinnamen en websites.

De 153 meter hoge telecom- & datatoren van Loon op Zand staat op de grens van Loon op Zand en Tilburg. De toren werd gebouwd in de jaren 50 van de vorige eeuw, nadat toenmalig Minister Cals opdracht gaf om televisie in Nederland voor iedereen beschikbaar te maken. Met het doorontwikkelen van digitale televisie is de toren in 2009 verhoogd van 125 naar 153 meter.

Kleinschalig en modulair

De Cellnex datacenters zijn kleinschalig en modulair opgezet. Dat is ingegeven door de architectuur van en in de torens. Het voordeel hiervan is dat ze snel ingericht kunnen worden, volgens de laatste stand van de techniek en conform individuele specifieke wensen.

De realisatie van een datacenter

Om continuïteit te verzekeren voldoet het datacenter concept van Cellnex aan de ontwerpeisen van de Tier III Classificering. Daarnaast behoren de datacenters tot de groenste van Nederland. Op alle locaties gebruiken we 100% groene stroom en daarnaast maken we gebruik van energiebesparende koeltechnieken.

Hoe de realisatie van een datacenter precies tot stand komt, kunt u zien in de animatie die recent werd gemaakt van de bouw van het datacenter in Roosendaal.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter