Ook BSN's en medische gegevens in gestolen kluis van Allianz

12-12-2019

Ook BSN's en medische gegevens in gestolen kluis van Allianz

Een kluis van reisverzekeraar Allianz Global Assistance die in september is gestolen blijkt ook burgerservicenummers (BSN's) en medische gegevens te hebben bevat. Getroffen klanten zijn eerder door de verzekeraar op de hoogte gesteld van het lek. Hoeveel klanten zijn getroffen is onduidelijk.

Dit bevestigt een woordvoerder van Allianz Global Assistance aan NU.nl In september werd een kluis met back-ups van de verzekeraar gestolen. Al langer is duidelijk dat deze kluis tapes bevatten met polissen van pechhulp- en reisverzekeringen. In de gegevens zijn onder meer namen, adressen en woonplaatsen van klanten te vinden. Van sommige klanten zijn daarnaast ook bankrekeningnummers en kentekens opgeslagen.

BSN's en medische gegevens

Nu blijkt de kluis van sommige klanten ook BSN's of medische gegevens te hebben bevat. "Als bij pechhulp sprake was van letsel, was ook de correspondentie daarover opgeslagen. Daar kunnen de medische gegevens of burgerservicenummers bij zitten", licht de woordvoerder toe. De tapes kunnen alleen worden uitgelezen met speciale apparatuur, die bij de diefstal niet is buitgemaakt.

Tot nu toe zijn er geen aanwijzigingen dat de gestolen gegevens zijn of worden misbruikt.

Terug naar nieuws overzicht