Fortinet neemt SOAR provider CyberSponse over

13-12-2019 | door: Witold Kepinski

Fortinet neemt SOAR provider CyberSponse over

Fortinet neemt voor een onbekend bedrag CyberSponse over, aanbieder van Security Orchestration, Automation en Response (SOAR) toepassingen.

De CyberSponse SOAR toepassingen wordt onderdeel van de Fortinet Security Fabric. Dit stelt Security Operations Teams verder in staat om hogere efficiëntie te bereiken en incidentrespons te versnellen.

CyberSponse, al een Fortinet Security Fabric- partner, zal de automatiserings- en incidentresponsmogelijkheden van bijvoorbeeld FortiAnalyzer , FortiSIEM en FortiGate verder uitbreiden en de beveiligingsactiviteiten verder vereenvoudigen.

Het huidige cyberbedreigende landschap evolueert voortdurend. Bovendien draagt het toenemende aantal puntbeveiligingsproducten bij aan alarmmoeheid die een toch al complexe omgeving voor beveiligingsactiviteiten verergert, tegen de achtergrond van een tekort aan cyberveiligheidsvaardigheden. Om deze complexiteit te bestrijden, proberen bedrijven en dienstverleners hun activiteiten te vereenvoudigen en de efficiëntie van de huidige beveiligingsoperaties (SOC's) te maximaliseren door waarschuwingen van een breed scala aan beveiligingsproducten te consolideren en te trillen, de analyse en de repetitieve taken te automatiseren om waardevolle bronnen te besparen, en gebruik goed gedefinieerde playbooks om realtime incidentrespons mogelijk te maken aldus Fortinet.

Ken Xie (foto), oprichter en CEO van Fortinet meldt: “Het groeiende aantal beveiligingshulpmiddelen dat door bedrijven wordt ingezet, heeft operationele complexiteiten geïntroduceerd die organisaties kwetsbaarder maken voor inbreuken. Met de integratie van het krachtige SOAR-platform van CyberSponse in de Fortinet Security Fabric, bieden we klanten een snellere reactie op incidenten en de mogelijkheid om processen te standaardiseren en te schalen die de beveiligingshouding verbeteren en het bedrijfsrisico en de bijbehorende kosten verlagen.”

Terug naar nieuws overzicht
Security