Politie Rusland valt kantoor NGINX binnen

13-12-2019 | door: Redactie

Politie Rusland valt kantoor NGINX binnen

De Russische politie heeft invallen gedaan in kantoren van NGINX in Moskou. NGINX is een dochteronderneming van F5 Networks en biedt webserver technologie voor het internet via zijn open source application delivery-oplossingen.

Er is apparatuur in beslag genomen en werknemers werden vastgehouden voor ondervraging.

De inval komt nadat het Russische  Rambler Group een inbreuk op het auteursrecht op NGINX had ingediend en daarbij de volledige eigendom van de NGINX webservercode claimt.

Rambler zegt dat optichter Igor Sysoev NGINX ontwikkelde terwijl hij als systeembeheerder voor Rambler werkte. Daarom claimt Rambler de echte eigenaar te zijn.

F5 Networks nam in mei 2019 NGINX definitef over. F5 Networks neemt alle uitgegeven en uitstaande aandelen van NGINX over voor een totale bedrijfswaarde van ongeveer 670 miljoen dollar. Met NGINX wil F5 multi-cloud applicatiediensten mogelijk maken binnen alle omgevingen. Deze diensten bieden developers gebruiksgemak en flexibiliteit, en netwerkteams schaalbaarheid, veiligheid, betrouwbaarheid en enterprise readiness.

F5 geeft aan te zullen blijven innoveren en investeren in het NGINX open source-project om de user community van NGINX wereldwijd te ondersteunen. Het merk wordt voortgezet en NGINX’ huidige CEO Gus Robertson en oprichters Igor Sysoev en Maxim Konovalov behouden in dienst van F5 de leiding over NGINX.

Terug naar nieuws overzicht
Software