Redactie - 16 december 2019

Schlumberger en Dataiku sluiten partnership

Schlumberger en Dataiku sluiten partnership image

Schlumberger en Dataiku hebben een partnership gesloten waarmee de Exploratie & Productie-branche (EP) - een specifieke sector binnen de olie- en gasindustrie - zelf AI-oplossingen kan bouwen en inzetten in de volledige breedte van hun workflows.

Het partnerschap biedt grenzeloze mogelijkheden aan petrotechnische domeinexperts en overbrugt de kloof tussen machine learning en domeinkennis om tot betere inzichten te komen. De sector krijg toegang tot een innovatieplatform waar data scientists de implementatie van nieuwe AI-oplossingen in hun organisatie kunnen versnellen. Doordat de technologie van Dataiku beschikbaar wordt gesteld in de DELFI-omgeving van Schlumberger, kunnen petrotechnische experts workflows bouwen en uitbreiden. Hiervoor maken zij gebruik van machine learning en data science inclusief een uitgebreide bibliotheek met algoritmes.

Het combineren van de bestaande digitale tools en oplossingen van Schlumberger met de bewezen enterprise AI-technologie van Dataiku, zorgt ervoor dat de E&P-sector kan profiteren van een machine learning-oplossing die op grote schaal kan worden ingezet.

“De technologische samenwerking tussen Dataiku en Schlumberger versnelt de innovatie in onze branche”, vindt Trygve Randen, president, Software Integrated Solutions bij Schlumberger. “Door AI op een grootschalige manier beschikbaar te maken kunnen onze klanten snel nieuwe werkwijzen creëren om krachtige, nieuwe inzichten te krijgen uit hun operationele- en workflow-data. We stellen domeinexperts, die inhoudelijke kennis hebben van de uitdagingen binnen het E&P-werkveld, in staat om zelf impactvolle AI-oplossingen te ontwikkelen. Het is nu voor iedereen mogelijk om een ??prototype te maken, te valideren en innovatieve oplossingen in de olie- en gassector te implementeren.”

“Het starten van dit proces met Schlumberger betekent dat de toepassing van AI voor gebruikers van de cognitieve DELFI E&P-omgeving kan worden versneld en uitgebreid. De oplossingen voor datagedreven projecten zullen nieuwe inzichten opleveren en snel hun meerwaarde aantonen voor de sector”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “We zijn verheugd om een samenwerking aan te gaan waarbij onze visie op het democratiseren van AI door samenwerking in organisaties, zo goed aansluit bij de open benadering van Schlumberger om workflows binnen de E&P-sector te digitaliseren.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!