SolarWinds koopt data performance management specialist VividCortex

17-12-2019 | door: Witold Kepinski

SolarWinds koopt data performance management specialist VividCortex

SolarWinds, aanbieder van IT-beheersoftware, heeft aangekondigd dat het VividCortex heeft overgenomen, een leverancier van door SaaS geleverd databaseprestatiebeheer met de nadruk op databases die gewoonlijk worden gebruikt in cloud-native applicaties die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een breed scala aan klanten.

Naarmate organisaties steeds meer cloud-native en hybride applicaties en databases inzetten, hebben technologieprofessionals toegang nodig tot producten die zijn ontworpen voor het hele scala van databases, zowel on-premises als cloud-native. Volgens Gartner zal 68% van de groei van het databasebeheersysteem (DBMS) in de cloud plaatsvinden.

Een onderzoek van de gebruikersgemeenschap van SolarWinds THWACK met meer dan 150.000 geregistreerde leden onderstreepte die groei en wees uit dat veel organisaties net aan hun cloudmigratiereis beginnen. De meeste gebruiken sommige applicaties of workloads in de cloud, maar veel van IT blijft on-premises. Dit onderstreept de behoefte aan uitgebreide, volledige stack-zichtbaarheid in de gehele hybride IT-omgeving, ongeacht waar een organisatie zich bevindt in haar digitale transformatie aldus SolarWinds.

“Al 20 jaar streeft SolarWinds ernaar om IT er gemakkelijk uit te laten zien door technologieprofessionals te bewapenen met de krachtige tools die ze nodig hebben om de IT-uitdagingen van vandaag op te lossen. We doen dit door te reageren op welbekende, dagelijkse problemen op basis van input en feedback van onze klanten en de technologieprofessionals die we bedienen ', aldus Kevin Thompson, CEO van SolarWinds. “De alomtegenwoordigheid van applicaties heeft de database tot de kern van het werk van elke IT-professional gemaakt en iets waarmee ze dagelijks samenwerken om de bedrijven te helpen die ze helpen groeien en slagen. Dit nieuwe aanbod, gecombineerd met onze toonaangevende databasebeheerproducten voor Microsoft SQL en Oracle, breidt onze dekking uit voor het bewaken van deze kritieke activa. ”

"De missie van VividCortex is om elke ingenieur geweldig te maken voor databases", zegt Baron Schwartz, oprichter en chief technology officer van VividCortex. "We zijn verheugd om lid te worden van SolarWinds en hun mogelijkheden uit te breiden om het hele spectrum van databases en gerelateerde uitdagingen voor applicatieprestatiebeheer in hybride IT-omgevingen te bedienen."

SolarWinds is van plan om het VividCortex-product vanaf het vierde kwartaal van 2019 toe te voegen aan haar IT-beheerbeheerportfolio. Het SaaS-gebaseerde aanbod vormt een aanvulling op Database Performance Analyzer (DPA), het bekroonde on-premises en in de cloud geïmplementeerde product dat het bedrijf vandaag aanbiedt om te dienen de behoeften van IT-organisaties bij bedrijven van elke omvang - van het MKB tot de grote onderneming. Het nieuwe product ondersteunt volledige zichtbaarheid in belangrijke open-source databases, waaronder MySQL, PostgreSQL, Amazon Aurora, MongoDB en Redis.

"Door VividCortex toe te voegen aan de productportfolio van SolarWinds, kunnen we teams nu de mogelijkheid bieden om diep te gaan in app-sporen, infrastructuurmonitoring, metrics, zowel traditionele als cloud-native databaseprestaties, monitoring van digitale ervaringen, logs en netwerkmonitoring," Zei Thompson. “De krachtige oplossing voor databasebeheer die VividCortex biedt, biedt ons een ander aantrekkelijk product, met aangetoond ROI, om ons vermogen te verbeteren om IT-professionals in organisaties van alle groottes te bedienen en tegelijkertijd onze totale adresseerbare markten aanzienlijk uit te breiden.”

"Wij geloven dat VividCortex een sterk bedrijfsmomentum heeft waarvan we verwachten dat het zal profiteren van het grote volume, snelle verkoop van de binnenkant van het go-to-market-model van SolarWinds om de merk- en productzichtbaarheid onder technologieprofessionals te helpen verbeteren," zei Amena Ali, CEO, VividCortex. "We hebben nu de mogelijkheid om het VividCortex-product te promoten bij het bestaande SolarWinds-klantenbestand van meer dan 300.000 klanten om hen te helpen hun applicatieomgeving beter te beheren."

In 2019 rangschikte VividCortex 172 op de Technology Fast 500-lijst van Deloitte en 673 op de Inc. 5000 snelst groeiende bedrijvenlijst . Het bedrijf bedient vandaag bijna 300 klanten, waaronder marktleiders zoals Etsy, GitHub, SendGrid, DraftKings en Yelp, die vertrouwen op VividCortex voor volledige zichtbaarheid van query-monitoring en eenvoudige drill-down views op duizenden servers tegelijkertijd.

Het bedrijf is van plan om aanvullende details over de acquisitie en de verwachte impact hiervan op de financiële resultaten van 2019 te geven op de analistendag van het bedrijf op 11 december 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Software