IBM Power Systems ondersteunt AiMOS supercomputer voor AI toepassingen

17-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM Power Systems ondersteunt AiMOS supercomputer voor AI toepassingen

IBM technologie zoals de Power Systems ondersteunt de AiMOS supercomputer voor AI toepassingen van het Rensselear Polytechnic Institute in de staat New York. AiMOS, een samenwerking tussen IBM, RPI en de staat New York, staat op nummer 24 van de TOP 500-lijst van high performance computing (hpc) supercomputers.

Als bewijs van de veelzijdigheid van IBM Power Systems, staat AiMOS ook in de top 3 van energie-efficiëntie, zoals gemeten door de overeenkomstige Green500-ranglijst van energie-efficiënte supercomputers.

"De samenwerking met IBM en NYS is zeer de moeite waard om AiMOS te creëren en te implementeren", zegt John E. Kolb, vice-president voor Informatiediensten en technologie en Chief Information Officer bij Rensselaer. “Hoewel het aantal verwerkingen en gegevensbewegingen indrukwekkend is, verwachten we dat AiMOS onze respectieve teams in staat zal stellen de grens van de volgende generatie kunstmatige intelligentie hardware- en softwaresystemen door te geven. Dit wordt opwindend voor ons en de wereld."

Net zo belangrijk als de bovengenoemde maatschappelijke impact, benutten enkele van 's werelds grootste zakelijke ondernemingen, zoals de grootste olieproducent Total Inc, deze mogelijkheden van IBM Power Systems met als doel een slimmere onderneming te worden. Met behulp van de door IBM gebouwde Pangea III-supercomputer , die nummer 11 op de Top 500-lijst staat, analyseert Total enorme hoeveelheden gegevens met als doel weloverwogen beslissingen over olie-exploratie te nemen terwijl nieuwe mogelijkheden voor hulpbronnen worden onderzocht.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware