Geoptimaliseerde VM voor Google Compute Engine

17-12-2019 | door: Witold Kepinski

Geoptimaliseerde VM voor Google Compute Engine

Virtuele machines voor algemene doeleinden zijn de werkpaarden van cloudapplicaties aldus Goggle Cloud. Daarom introduceert de cloud gigant de E2-reeks VM's voor Google Compute Engine met dynamisch resourcebeheer voor betrouwbare en duurzame prestaties, flexibele configuraties en de beste totale eigendomskosten van alle(VM's.

Nu in bèta bieden E2 VM's vergelijkbare prestaties als vergelijkbare N1-configuraties, met:

Lagere TCO met de laagste totale eigendomskosten van elke VM in Google Cloud.

Consistente prestaties: VM's krijgen betrouwbare en duurzame prestaties tegen een consistent lage prijs.

Flexibiliteit: De beheerder kan een E2 onderdeel aanpassen met maximaal 16 vCPU's en 128 GB geheugen. Tegelijkertijd kan die alleen de middelen voorzien die het nodig heeft met 15 nieuwe vooraf gedefinieerde configuraties of de mogelijkheid om aangepaste machinetypes te gebruiken.

Intel en AMD

Omdat E2 VM's gebaseerd zijn op industriestandaard x86-chips van Intel en AMD, hoeft de beheerder de code niet te wijzigen of opnieuw te compileren om te profiteren van deze prijs-prestatieverhouding.

E2 VM's zijn geschikt voor een breed scala aan workloads, waaronder webservers, bedrijfskritieke applicaties, kleine tot middelgrote databases en ontwikkelingsomgevingen. Als de beheerder workloads heeft die goed werken op N1, maar geen grote instantiegroottes, GPU's of lokale SSD vereisen, dan kan worden overwogen deze naar E2 te verplaatsen. Voor alle behalve de meest veeleisende workloads verwacht Google dat E2 vergelijkbare prestaties levert als N1, tegen aanzienlijk lagere kosten.

E2 VM's worden uitgerold naar acht regio's: Iowa, South Carolina, Oregon, Northern Virginia, België, Nederland, Taiwan en Singapore; met meer regio's in de maak

Terug naar nieuws overzicht
Cloud