Witold Kepinski - 17 december 2019

Verkoop printers stijgt licht

Verkoop printers stijgt licht image

De wereldwijde markt voor hardcopy peripherals A4 en A3 printers (HCP) zag zijn algehele verzendwaarde jaar op jaar groeien met 1,1 procent tot ongeveer 11,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2019 (3Q19).

Het aantal zendingen per eenheid daalde tijdens het kwartaal met 3,9 procent tot 24 miljoen eenheden zo meldt IDC in zijn Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker.

Opmerkelijke hoogtepunten van het kwartaal zijn onder meer:

Japan boekte een groei op jaarbasis voor het tweede opeenvolgende kwartaal met zendingen van 6,1 procent tot meer dan 1,5 miljoen eenheden. De groei werd gestuwd door positieve prestaties in zowel de inkjet- als lasersegmenten, die respectievelijk 5,7 en 7,7 procent groeiden.

De A3-kleurenlasermarkt boekte een groei van 5,7 procent op jaarbasis met ongeveer 653.000 eenheden die wereldwijd in 3Q19 werden verzonden. Bijdragen aan de groei was een stijging van 7,2 procent op jaarbasis in A3 kleurenlaser MFP zendingen.

Epson overtrof alle andere bedrijven in de top 5 in termen van groei van de verzending. De verkoper leverde een stijging op jaarbasis van 4,3 procent met wereldwijde verzendingen van meer dan 4,6 miljoen eenheden in het kwartaal.

OoK Kyocera wist te groeien.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!