Wouter Hoeffnagel - 19 december 2019

Cloud Security Guardian van Barracuda integreert met Amazon Detective

Cloud Security Guardian van Barracuda integreert met Amazon Detective image

Barracuda integreert Cloud Security Guardian met Amazon Detective. Amazon Detective is een securityservice van Amazon Web Services (AWS) die helpt de oorzaak van securitymeldingen of verdachte activiteiten te analyseren, onderzoeken en te identificeren.

Barracuda Cloud Security Guardian is een 'agentless' Software-as-a-Service (SaaS) oplossing die inzicht geeft in de securityinstellingen van cloud applicaties, compliance ondersteunt en automatisch herstel mogelijk maakt bij beveiligingsincidenten.

Logdata

Amazon Detective verzamelt automatisch de logdata van AWS-bronnen van klanten en gebruikt vervolgens machine learning, statistische analyses en grafentheorie om beveiligingsonderzoek visueel, sneller en efficiënter te maken.

Dankzij de integratie met Amazon Detective krijgen Barracuda-klanten meer inzicht in dreigingen en policyschendingen die zijn gedetecteerd door Cloud Security Guardian. Als Cloud Security Guardian bijvoorbeeld een policyschending in een specifieke regio detecteert, kan de klant in Amazon Detective nader onderzoek doen. Dit helpt vragen te beantwoorden als:

  • Is er een beveiligingsinbreuk geweest ten gevolge van deze schending? Zo ja, wat was de omvang?
  • Heeft deze schending impact gehad op gerelateerde AWS-diensten? Zo ja, welk account of welke Amazon Elastic Compute Cloud (Amazone EC2) installaties zijn hierdoor getroffen?
  • Zijn er API-calls gemaakt? En van welk IP-adres gebeurde dat?

Respons naar hoger niveau tillen

"Cloud Security Guardian is ontworpen om klanten te waarschuwen voor dreigingen en kwetsbaarheden, zodat ze daar wat aan kunnen doen voordat er aanvallen plaatsvinden", zegt Alain Luxembourg (foto), regional director Benelux voor Barracuda. "De integratie met Amazon Detective maakt het makkelijker voor klanten om hun respons bij een dreiging naar een hoger niveau te tillen. Bijvoorbeeld met beter inzicht in de context van de aanval, zoals of er na de aanval een piek was in inkomend of uitgaand verkeer en of er meer informatie beschikbaar is over het IP-adres waar de aanval vandaan komt."

"Klanten zijn op zoek naar de tools en de kennis die ze nodig hebben om hun cloud security te versterken", zegt Dan Plastina, Vice President, Security Services, Amazon Web Services. "We kijken er naar uit om verder met Barracuda samen te werken aan innovatieve oplossingen en integraties waarmee klanten nieuwe dreigingen en kwetsbaarheden kunnen aanpakken."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!