Voiceworks neemt voortouw in innovatie mobiele diensten

Terry Aurik

18-12-2019

Voiceworks neemt voortouw in innovatie mobiele diensten

Bij de Nederlandse operator Voiceworks zit ‘innovative challenging’ diep in de genen. Het bedrijf, dat binnenkort naar een splinternieuw hoofdkantoor gaat verhuizen, staat bekend om visie en een continue drive naar innovatie. Nu heeft Voiceworks als eerste whitelabel provider in Nederland eSIM op de markt gebracht.   

Voiceworks biedt als eerste provider eSIM aan

De operator Voiceworks biedt sinds afgelopen zomer eSIM aan haar Nederlandse resellerpartners, in de vorm van een prelaunch. Dit doen zij in samenwerking met IDEMIA, een van de grootste SIM-providers wereldwijd. eSIM staat voor embedded SIM: een ‘ingebouwde’ simkaart. De telecomwereld gaat de komende jaren revolutionair veranderen op het gebied van het aansluiten van mobiel voice-, en dataverkeer. De plastic simkaart wordt de komende jaren vervangen door de geïntegreerde virtuele versie in smartphones, maar ook steeds meer in andere apparaten als auto’s, gereedschap, containers en alles wat connected wordt in de wereld die in een heel rap tempo naar IoT toe beweegt. De eSIM doet in feite hetzelfde als de plastic simkaart, maar zit ingebouwd in het device. Het maakt eenvoudig verbinding met het mobiele netwerk. Met eSIM kan de gebruiker altijd en overal zijn - nationale en internationale - abonnementen eenvoudig op afstand aansluiten op het toestel zonder te hoeven wachten op een fysieke simkaart. De speciale ondersteuning die hiervoor nodig is, levert Voiceworks nu via een aansluiting op het platform van IDEMIA.

eSIM’s maken het leven makkelijk

eSIM diensten verkorten de doorlooptijd aanzienlijk. In het geval van roaming, verlies of bij het gebruik van meerdere nummers op één device, kan de gebruiker simpelweg via een online bestelproces een nieuw of extra abonnement, ook wel ‘profile’ genoemd, laten activeren. James Luce, Product Manager Mobile bij Voiceworks is zelf duidelijk enthousiast over deze nieuwe propositie: “De connectiviteit van apparaten zoals computers, mobiele telefoons en tablets die medewerkers gebruiken, kan via eSIM efficiënter worden beheerd. Met één eSIM kun je namelijk meerdere abonnementen hebben, zonder over een tweede simkaart te moeten beschikken. Wie bijvoorbeeld internationaal reist en tussen simkaarten moet switchen, kan immers eenvoudig tussen verschillende nummers van verschillende providers wisselen zonder een nieuwe kaart te hoeven kopen bij een plaatselijke telecomwinkel. Voiceworks is gestart met een prelaunch fase waaraan een select aantal partners deelneemt. Zo worden deze partners alvast bekend met de werking en mogelijkheden van het product en kunnen ze de innovatie snel adopteren en binnenkort vermarkten. In eerste instantie worden de iPhone XR, XS, XS Max, 11, 11Pro en 11Pro Max ondersteund en het aanbod wordt de aankomende maanden steeds verder uitgebreid.”

Ontwikkeling van nieuwe proposities

De customer journey wordt door deze ontwikkeling een stuk beter, aangezien de partner van Voiceworks op afstand service kan bieden aan een eindgebruiker die wil overschakelen naar een ander abonnement. Terry Aurik, CEO Voiceworks: “Doordat we als eerste partij in Nederland zijn gestart met het aanbieden van de eSIM-technologie, hebben we een voorloperpositie in de markt qua innovatie. Klanten van onze resellerpartners kunnen zo profiteren van extra toegevoegde waarde en services en Voiceworks-partners kunnen nieuwe proposities ontwikkelen, waarmee zij de toon kunnen zetten in de markt. Een praktisch voordeel van dit nieuwe aanbod is dat partners zich geen zorgen meer hoeven te maken over de beschikbaarheid en voorraad van simkaarten. Daarnaast is lokaal onderhoud niet meer nodig.”

Auteur: HP van Tilburg 

Terug naar nieuws overzicht