Wouter Hoeffnagel - 19 december 2019

Cisco en Fast Lane starten Cisco CCIE Security opleiding

Cisco en Fast Lane starten Cisco CCIE Security opleiding image

Cisco en Fast Lane starten in Nederland op 15 januari 2020 met het 'blended learning' CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) Security-opleidingsprogramma. Deelnemers aan dit opleidingsprogramma worden in 12 maanden tijd opgeleid tot Cisco Security Expert.

Tijdens de opleiding komen de security-technologieën uitgebreid aan bod en worden de deelnemers voorbereid op het behalen van diverse Cisco-examens. Het opleidingsprogramma sluit nu al volledig aan op de nieuwste Cisco trainingen en examens, die op 24 februari wijzigen. De opleidingen vinden plaats via de 'blended learning'-aanpak van Fast Lane: een combinatie van klassikale studie en begeleide zelfstudie. Dit betekent voor de organisatie onder andere dat medewerkers minder klassikale trainingsdagen hoeven te volgen en dat deze dagen beter zijn in te passen in het werkschema. Deelnemers kunnen deels leren in hun eigen tempo en op de momenten die ze zelf kiezen. Voor optimale effectiviteit worden de klassikale trainingsdagen afgestemd op het niveau van de deelnemers.

Opleidingsprogramma

Het CCIE Security-opleidingsprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Python Installation Workshop;
  • Cisco StealthWatch Solution Overview Workshop;
  • Implementing and Configuring Cisco Identity Services Engine (SISE);
  • Implementing and Operating Cisco Security Core Technologies (SCOR);
  • CCIE Security Preparation.

"De vraag naar Cisco-gecertificeerde securityspecialisten groeit sterk en dit opleidingsprogramma leert de deelnemers alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om klanten te helpen bij complexe securityvraagstukken", zegt Jan Heijdra, Manager Cybersecurity Channel Partners Cisco Nederland. "Dit gezamenlijke opleidingstraject met Fast Lane zorgt ervoor dat organisaties minder tijd en geld hoeven te investeren om mensen effectief op te leiden. Medewerkers doen aan de hand van doelgerichte praktijkopdrachten onder begeleiding van de trainer hands-on de nodige vaardigheden op. Daarbij kunnen ze voor een groot deel zelf bepalen wanneer ze opdrachten uitvoeren, terwijl ze op ieder gewenst moment contact kunnen zoeken met de trainer en met medecursisten."

"We zijn er trots op dat we samen met Cisco dit belangrijke opleidingsprogramma als eerste in Nederland kunnen aanbieden. Security is een van de belangrijkste aandachtsgebieden in de IT-sector. Er vinden dagelijks cyberaanvallen plaats op organisaties en zwaktes in de infrastructuur kunnen voor gevaarlijke kwetsbaarheden zorgen", zegt Roland Stengg, Business Manager Cisco, Fast Lane. "Met de securityoplossingen van Cisco kunnen organisaties zichzelf en hun klanten optimaal beschermen. Maar om die oplossingen goed in te richten, zijn mensen met de juiste, diepgaande kennis nodig. Wij hebben deze opleiding zorgvuldig opgezet om deelnemers de benodigde kennis en vaardigheden zo snel en effectief mogelijk bij te brengen, zodat ze klanten optimaal kunnen ondersteunen."

Meer informatie over het CCIE Security-opleidingsprogramma is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!