IBM en de Universiteit van Tokio lanceren Quantum Computing Initiative

23-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM en de Universiteit van Tokio lanceren Quantum Computing Initiative

IBM en de Universiteit van Tokio hebben een overeenkomst aangekondigd om samen te werken om quantum computing te bevorderen en het praktisch te maken ten behoeve van industrie, wetenschap en samenleving.

IBM en de Universiteit van Tokio vormen het Japan - IBM Quantum Partnership, een breed nationaal samenwerkingsverband waarin andere universiteiten, de industrie en de overheid kunnen deelnemen. Het partnerschap zal drie sporen van betrokkenheid hebben: één gericht op de ontwikkeling van kwantumtoepassingen met de industrie; een ander over de ontwikkeling van kwantumcomputersysteemtechnologie; en de derde was gericht op het bevorderen van de staat van de kwantumwetenschap en het onderwijs.

Volgens de overeenkomst zal een IBM Q System One, eigendom van en beheerd door IBM, worden geïnstalleerd in een IBM-faciliteit in Japan. Het wordt de eerste installatie in zijn soort in de regio en pas de derde in de wereld na de Verenigde Staten en Duitsland. De Q System One zal worden gebruikt om onderzoek naar kwantumalgoritmen, applicaties en software te bevorderen, met als doel de eerste praktische toepassingen van quantum computing te ontwikkelen.

IBM en de Universiteit van Tokio zullen ook een eersteklas quantumsysteemtechnologiecentrum creëren voor de ontwikkeling van hardwarecomponenten en technologieën die zullen worden gebruikt in kwantumcomputers van de volgende generatie. Het centrum zal een laboratoriumfaciliteit omvatten voor het ontwikkelen en testen van nieuwe hardwarecomponenten voor quantum computing, inclusief geavanceerde cryogene en microgolftestmogelijkheden.

Samenwerking

IBM en de Universiteit van Tokio zullen ook rechtstreeks samenwerken aan fundamentele onderzoeksthema's die belangrijk zijn voor de vooruitgang van quantum computing, en een samenwerkingsruimte op de universiteitscampus opzetten om studenten, docenten en industrieonderzoekers te betrekken bij seminars, workshops en evenementen.

Ontwikkeld door onderzoekers en ingenieurs van IBM Research and Systems, is de IBM Q System One geoptimaliseerd voor de kwaliteit, stabiliteit, betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid van multi-qubit-bewerkingen. IBM richtte het IBM Q Network TM op , een gemeenschap van Fortune 500-bedrijven, startups, academische instellingen en onderzoekslaboratoria die samenwerken met IBM om quantum computing te bevorderen en praktische toepassingen voor bedrijven en wetenschap te verkennen.

"Dit partnerschap zal de kwantumonderzoekcapaciteiten van Japan stimuleren door experts uit de industrie, de overheid en de academische wereld samen te brengen om een ??gemeenschap op te bouwen en te laten groeien die strategisch belangrijke onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten ondersteunt om economische kansen in Japan te bevorderen ", zegt Dario Gil , directeur van IBM Research.

Medicijnen

Vooruitgang in kwantumcomputing kan de deur openen voor toekomstige wetenschappelijke ontdekkingen zoals nieuwe medicijnen en materialen, verbeteringen in de optimalisatie van toeleveringsketens en nieuwe manieren om financiële gegevens te modelleren om risico's beter te beheren en te verminderen.

De Universiteit van Tokio zal Japan - IBM Quantum Partnership leiden en academische excellentie van universiteiten en vooraanstaande onderzoeksorganisaties samenbrengen met grootschalige industrie, kleine en middelgrote ondernemingen, startups en industriële verenigingen uit diverse marktsectoren. Er zal een hoge prioriteit worden gegeven aan het bouwen van kwantumprogrammering, evenals vaardigheden en expertise op het gebied van applicatie- en technologieontwikkeling.

Voor meer informatie over IBM Q: https://www.ibm.com/quantum-computing/

Terug naar nieuws overzicht