Witold Kepinski - 24 december 2019

Thales en Microsoft breiden samenwerking uit voor veilige toegang

Thales en Microsoft breiden samenwerking uit voor veilige toegang image

Thales en Microsoft hebben hun samenwerking uitgebreid met de integratie van Thales’ SafeNet Trusted Access (STA) en Azure Active Directory. Organisaties die de access management-oplossing STA gebruiken, kunnen deze vanaf nu ook inzetten voor een naadloze en veilige toegang tot Office 365 en andere diensten, zowel in de Microsoft cloud als in oudere Windows-versies.

Thales en Microsoft spelen met de integratie in op de toenemende behoefte aan het beveiligen van cloudomgevingen. De helft van de organisaties denkt namelijk kwetsbaarder te zijn voor cyberaanvallen door het gebruik van cloudapplicaties, blijkt uit de Thales 2019 Access Management Index. De top drie redenen van cyberaanvallen, waarin cloudapplicaties op de derde plek staan, bevestigt dit vermoeden. Dankzij de integratie kunnen organisaties STA inzetten voor de beveiliging van Microsoft cloud. Als ze multi-factor authenticatie, access management en single sign on mogelijkheden toepassen, zijn ze beter beschermd tegen cyberaanvallen.

Organisaties kunnen Office 365 en andere applicaties centraal beveiligen nu STA en Azure Active Directory zijn geïntegreerd. Hierdoor kunnen ze veilig gebruikmaken van de mogelijkheden die de cloud biedt. Tevens verbetert de gebruikservaring doordat gebruikers overal en op ieder moment kunnen inloggen. Slimme single sign on bepaalt op basis van gebruiksrechten of iemand toegang heeft tot een applicatie en welke vorm van authenticatie nodig is. Organisaties die STA inzetten, hebben ook andere multi-factor authenticatiemogelijkheden tot hun beschikking, zoals hardware tokens of public key infrastructure. Hiermee kunnen ze toegang tot applicaties en diensten beheren zodat alleen geautoriseerde partijen toegang hebben.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!