Resellers positief over Emerging Technologies
23-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Resellers positief over Emerging Technologies

Resellers zijn optimistischer over de komende 12 maanden dan een jaar geleden. Hun positieve houding wordt ondersteund door krachtige economische groei in 2019 en meer investeringen in zowel traditionele als opkomende productcategorieën zoals IoT. Dit meldt CONTEXT, een Brits IT-marktinformatiebedrijf.

Het jaarlijkse ChannelWatch-rapport van de analist is gebaseerd op de resultaten van een enquête onder meer dan 6.500 wederverkopers in het VK en Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Portugal, Polen, Tsjechië, Baltische staten, Rusland, Turkije en Zuid-Afrika.

Het bleek dat hoewel 3,4% groei van de distributie in de negen maanden eindigend op 30 september 2019 langzamer was dan het cijfer van het voorgaande jaar van 6,7%, er een groot momentum is in de industrie. Er zijn meer nieuwe resellers op de markt gekomen dan vertrokken.

HCI

Kanaalbedrijven houden allebei vast aan wat ze weten, zoals rond hardware als pc's en monitors. Maar ze investeren ook in nieuwe technologieën, waaronder smart home en de hyper-converged infrastructuur (HCI) die de groei van datacentra stimuleert.

Voor het eerst splitst het ChannelWatch-rapport de respondenten op in B2B- en B2C-wederverkopers.

Cloud

Voor B2B zijn de belangrijkste investeringsgebieden voor de komende 12 jaar: cloud (49%), netwerken (46%), cybersecurity (38%), werkplekoptimalisatie (31%), datacenteroplossingen (24%) en IoT ( 18%).

In de B2C branche ligt de focus op pc's (57%), software (39%), opslag (37%), componenten (36%) en printers (36%). Pc's blijven een belangrijk groeigebied ondanks een aanzienlijke daling van het aantal verkochte eenheden in alle landen behalve Duitsland. Dit komt door een focus op high-end SKU's zoals gaming-pc's en ultralichte / draagbare modellen.

“Hoewel B2B-wederverkopers een positiever oordeel gaven over het komende jaar dan B2C-wederverkopers, is het sentiment in het algemeen aanzienlijk verbeterd in de hele regio, aangedreven door een sterke toename van optimisme in het VK en Duitsland. Dit is ondanks voortdurende Brexit-gerelateerde onzekerheid en vertragende bbp in Duitsland", zegt Adam Simon, Global MD van CONTEXT.

Windows 10

“Het lijkt erop dat veel resellers vorig jaar een veel hogere groei hebben doorgemaakt dan het headline-cijfer voor inkomsten in het distributiekanaal. We geloven dat dit te wijten is aan inspanningen op het gebied van digitale transformatie van bedrijven, investeringen in cloud en IoT, evenals klassieke stuurprogramma's zoals de upgrade naar Windows 10”, zo besluit Adam.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware