Redactie - 24 december 2019

The Carlyle Group neemt belang in digitaal bureau Dept

Wereldwijde beleggingsonderneming The Carlyle Group maakt bekend dat het een definitief akkoord heeft bereikt om een meerderheidsbelang te verwerven in Dept, een onafhankelijk digitaal bureau gevestigd in Amsterdam. Met deze investering kan Dept zijn groei in de snelle digitale bureausector blijven versnellen.

Dept is in 2019 door Adweek uitgeroepen tot het tweede snelstgroeiende grote bureau ter wereld en levert end-to-end digitale ervaringen voor merken en bedrijven wereldwijd zoals Bose, Tesla, Samsung, Formula E, Indigo en Beiersdorf.

Het Dept-team, opgericht in 2015 in Amsterdam, is gegroeid van 150 mensen in Nederland naar meer dan 1500 mensen in dertien landen in Europa en Amerika. Tijdens deze periode 2015-2019 is de omzet van Dept vertienvoudigd tot meer dan 150 miljoen euro.

Dimi Albers, CEO van Dept, zegt: “In de afgelopen vier en een half jaar hebben we Dept gebouwd op het inzicht dat merken en bedrijven behoefte hebben aan een nieuw soort bureau. Een die creativiteit, technologie en data samenbrengt in geïntegreerde teams voor zijn klanten. Een bureau met eenvoudige structuren, snelheid, duidelijkheid en persoonlijk contact. Met de hulp van Carlyle kunnen we onze reis naar een wereldwijd erkende krachtpatser blijven versnellen, terwijl we stevig de baas blijven over onze eigen cultuur, merk en manier van werken. Persoonlijk ben ik super trots dat onze oprichters, het volledige bestuur en lokale leiderschapsteams allemaal betrokken zijn bij dit nieuwe partnerschap. We willen Waterland bedanken voor het feit dat ze de afgelopen vier en een half jaar een geweldige partner zijn en kijken uit naar de toekomst. ”

Michael Wand, Managing Director en Co-Head van het CETP-beleggingsadviesteam bij The Carlyle Group, zei: "Digitale transformatie is een groeiend strategisch probleem voor alle bedrijven en Dept is goed geplaatst om de behoeften van klanten op dit gebied te ondersteunen door een geïntegreerde one-stop-shop service die creativiteit, technologie en data combineert. Dept heeft de kenmerken waar we naar op zoek zijn in onze investeringen - groei boven de markt in een strategische sector, een partnerschap met een sterk en energiek leiderschapsteam en meerdere hefbomen voor groei, inclusief internationale ontwikkeling. We zien een aanzienlijk potentieel op lange termijn om voort te bouwen op wat Dept tot nu toe heeft bereikt en kijken uit naar samenwerking. ”

Eigen vermogen voor de investering komt van Carlyle Europe Technology Partners (CETP) IV, een fonds dat investeert in technologie- en mediagerichte MKB-bedrijven in Europa en de VS. De voorgestelde transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van de regelgevende instanties en zal naar verwachting begin 2020 worden afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!