IDC schetst toppers in Enterprise Mobility Management

03-01-2020 | door: Redactie

IDC schetst toppers in Enterprise Mobility Management

International Data Corporation ( IDC ) heeft onlangs een nieuwe reeks MarketScape-rapporten gepubliceerd die een beoordeling geven van de toonaangevende leveranciers op de softwaremarkt Enterprise Mobility Management (EMM), inclusief die welke gespecialiseerde oplossingen bieden voor Unified endpoint management (UEM), robuuste en IoT-apparaatimplementaties en kleine en middelgrote bedrijven. De rapporten bieden een kwantitatieve en kwalitatieve beoordeling van het aanbod van elke leverancier op de markt en benadrukken de factoren die naar verwachting de meest invloedrijke zullen zijn voor hun toekomstige succes in de markt, zowel op de korte als op de lange termijn.

IDC definieert enterprise mobility management (EMM) als een concurrerende softwaremarkt die inkomsten haalt uit verschillende markten voor enterprise systems management, beveiliging en content management. EMM-aanbiedingen omvatten mogelijkheden voor een veilig beheer van apparaten, applicaties en inhoud binnen een context van mobiel computergebruik. In zijn huidige vorm is het niet de bedoeling dat de EMM-softwaremarkt alle mogelijkheden voor IoT-apparaatbeheer grijpt; een deel van de IoT-markt voor apparaatbeheer kan echter worden opgenomen wanneer bestaande EMM-leveranciers hun platforms uitbreiden om extra apparaattypen te ondersteunen.

"EMM is een breed platform voor eindpuntbeheer, applicatie- en gegevensbeheer en beveiliging, variërend van puur mobiel (alleen smartphones / tablets) tot meer geavanceerde UEM-scenario's, evenals robuuste en op IoT gerichte beheergebruikscasussen," zei Phil Hochmuth , vice-president van het programma, Enterprise Mobility en Client Endpoint Management bij IDC. "We zien de acceptatie van EMM-software in elke verticale bedrijfstak en bedrijfsgrootte - van MKB tot onderneming - elk met zijn eigen specifieke gebruiksscenario's en marktvereisten."

IDC MarketScape: Worldwide Enterprise Mobility Management Software 2019–2020 Vendor Assessment (IDC # US45353719) houdt rekening met alle belangrijke use cases en brede functionaliteitsvereisten voor EMM-oplossingsproviders in de totale markt. De evaluatie houdt rekening met de huidige mogelijkheden van EMM-producten met betrekking tot mobiele en pc-apparaten en de strategische plannen van een leverancier voor extra mogelijkheden in de nabije toekomst (UEM) en langere termijn (IoT en uniform "endspace management"). In deze MarketScape werden 19 EMM-leveranciers geëvalueerd, waarvan er zes als leiders werden geïdentificeerd: BlackBerry, Citrix, IBM, Microsoft, MobileIron en VMware.

IDC MarketScape: Worldwide Unified Endpoint Management Software 2019–2020 Vendor Assessment (IDC # US45355119) kijkt naar de belangrijkste mogelijkheden en strategieën die nodig zijn voor succes in de uniforme markt voor eindpuntbeheer, inclusief de mogelijkheid om meerdere apparaattypen en besturingssystemen te beheren via één beheer softwareproduct of verbonden productenpakket. Negentien UEM-providers werden geëvalueerd in deze MarketScape, waarvan zes in de categorie Leaders: BlackBerry, Citrix, IBM, Microsoft, MobileIron en VMware.

IDC MarketScape: Wereldwijde Enterprise Mobility Management Software voor Ruggedized / IoT Device Deployments 2019–2020 Vendor Assessment (IDC # US45353819) kijkt naar EMM voor gebruik met slimme, verbonden eindpunten, zoals netwerkapparatuur, locatiebewuste sensoren, fysieke toegangsbeveiligingscontroles en robuuste / gespecialiseerde handheld-apparaten, evenals branchespecifieke apparaten. De evaluatie houdt rekening met de huidige mogelijkheden van EMM-producten met betrekking tot mobiele en pc-apparaten en de strategische plannen van een leverancier rond toekomstige IoT en apparaatuitbreiding. Deze MarketScape beoordeelde 19 EMM-providers en zes werden geïdentificeerd als leiders: BlackBerry, Citrix, IBM, Ivanti, MobileIron en VMware.

IDC MarketScape: Wereldwijde Enterprise Mobility Management Software for Small amd Medium-Sized Business companies 2019–2020 Vendor Assessment (IDC # US45353919) richt zich op EMM / UEM-oplossingen gericht op apparaatgebruiksgevallen en unieke vereisten voor de MKB-markt (bedrijven met minder dan 1.000 werknemers) ). De beoordeling onderzoekt ook de strakke integratie, gebundelde prijzen, beschikbaarheid van beheerde services en het gemak van implementatie en ondersteuning voor het aanbod van elk bedrijf. Achttien EMM-leveranciers werden geëvalueerd in deze MarketScape, waarvan er zeven werden genoemd in de categorie Leaders: Cisco, Google, IBM, Microsoft, Quest, Sophos en Zoho / ManageEngine.

"Mobiliteit is nu een alomtegenwoordige technologie in alle sectoren en marktsegmenten, waarbij veel kleine en middelgrote bedrijven nu gebruik maken van mobiliteitsgebruiken die eisen stellen die vergelijkbaar zijn met die van grote ondernemingen," merkte Hochmuth op. "SMB's hebben echter andere vereisten dan ondernemingen op het gebied van geïntegreerde oplossingsvereisten, gebundelde aanbiedingsvoorkeuren en kanaalpartnerrelaties. EMM-verkopers die op de MKB-markt verkopen, moeten zich bewust zijn van deze verschillen en productbeheer en go-to-marketstrategieën dienovereenkomstig aanpassen ."

Terug naar nieuws overzicht
Mobility