IDC: Ruim een miljard 5G-verbindingen in 2023

02-01-2020 | door: Redactie

IDC: Ruim een miljard 5G-verbindingen in 2023

Het aantal 5G-verbindingen stijgt de komende jaren snel. Waar het aantal 5G-verbindingen in 2019 nog op 10 miljoen stuks lag, is deze hoeveelheid in 2023 opgelopen tot 1,01 miljard.

Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC in haar eerste 5G-voorspelling. Verschillende factoren helpen de omarming van 5G de komende jaren te versnellen. Denk hierbij aan de snelgroeiende datacreatie- en consumptie, de toenemende hoeveelheid Internet of Things (IoT)-apparaten en de behoefte aan snelle en real-time toegang.

Langetermijndoel

"Hoewel er rond 5G veel gebeurt om verheugd over te zijn en er indrukkende vroege succesverhalen zijn die enthousiasme aanwakkeren, is het realiseren van de volledige potentie van 5G - verder dan verbeterde mobiele breedband - een langetermijndoel. Op het gebied van standaarden, regelgeving en het toewijzen van spectrum moet nog veel werk worden verricht", zegt Jason Leigh, research manager Mobility bij IDC. "Ondanks het feit dat veel van de futuristische use cases rond 5G nog drie tot vijf jaar weg zijn van commerciële schaal, worden mobiele abonnees getrokken naar 5G voor videostreaming, mobiele gaming en AR- en VR-applicaties die in de nabije toekomst beschikbaar zijn."

IDC wijst erop dat mobiele providers niet alleen hun 5G-infrastructuur moeten uitbouwen, maar ook andere aandachtspunten hebben om hun return-on-investment zeker te stellen. Zo moeten zij unieke 'must-have' applicaties aanbieden die profiteren van de snelheid, lage latentie en connectiedichtheid van 5G. Daarnaast adviseert IDC providers zich te positioneren als vertrouwde adviseurs op het gebied van connectiviteit om misvattingen over 5G weg te nemen en waar nodig begeleiding te bieden.

Partnerships zijn cruciaal

Partnerships zijn hierbij cruciaal. IDC adviseert partnerships met aanbieders van software, hardware en services te verstevigen en nauwere partnership met industriepartners aan te gaan. Dit maakt het mogelijk de diverse technologieën te integreren die nodig zijn om complexe 5G-toepassingen te realiseren en deze toepassingen af te stemmen op de behoeften van gebruikers.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility, 5G
Mobility