Wouter Hoeffnagel - 01 januari 2020

Bloomberg: Apple wil iPhones met datasatellieten verbinden

Bloomberg: Apple wil iPhones met datasatellieten verbinden image

Apple zoekt technici die kunnen helpen technologie te ontwikkelen om verbinding te maken met satellieten. Met behulp van de technologie wil Apple naar verluid iPhones rechtstreeks laten verbinden met satellieten, zodat zij zonder mobiel netwerk toegang kunnen krijgen tot het internet.

Dit meldt Bloomberg. Ongeveer een dozijn medewerkers uit de luchtvaart-, satelliet- en antenneindustrie zijn door Apple ingehuurd voor het project. Apple wil de technologie naar verluid binnen vijf jaar ontwikkelen. Het project begint zich momenteel nog in een vroege fase en heeft nog geen duidelijk einddoel. Wel meldt Bloomberg dat het project de aandacht heeft van CEO Tim Cook.

Satelliet-gebaseerde datadiensten

Bloomberg meldt dat het project vermoedelijk als doel heeft iPhones rechtstreeks met satelliet-gebaseerde datadiensten te kunnen verbinden. Of Apple hiervoor eigen satellieten wil lanceren of technologie op aarde wil plaatsen om met bestaande satellietsystemen te verbinden is onduidelijk.

De groep staat onder leiding van Michael Trela en John Fenwick, beide afkomstig uit de luchtvaartindustrie. Trela en Fenwick gaven eerder leiding aan de satelliet- en ruimtevaartactiviteiten van Google. Het tweetal vertrok in 2017 naar Apple.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!