Stefan en Anoek Duijndam fietsen tegen kanker tijdens Alpe d’HuZes

06-01-2020 | door: Redactie

Stefan en Anoek Duijndam fietsen tegen kanker tijdens Alpe d’HuZes

Op 4 juni doen Stefan en Anoek Duijndam voor de derde keer mee aan het event Alpe d’HuZes. Samen vormen zij een team dat zij #StefanenAnoek noemen. Geen hele creatieve naam, maar inmiddels wel een hashtag die heel veel mensen kennen. Al een aantal keer is het voorgekomen dat mensen aan Anoek vragen of zij de Anoek is van #StefanenAnoek. Die herkenning is leuk en ervaring leert dat dat ook belangrijk is voor het fundraisen. Want uiteindelijk is het daar, naast de sportieve uitdaging, allemaal om te doen.

Het ophalen van zoveel mogelijk geld is absoluut het hoofddoel. Met de eerste deelname van #StefanenAnoek haalden zij 6.000 euro op. Het jaar erna zelfs ruim 15.000 euro. Hoe mooi zou het zijn als dat bedrag ook dit jaar blijft groeien. Die groei hoopt het team te bereiken door middel van verschillende activiteiten. Zo organiseren zij in mei een golfdag waarbij flights te koop aangeboden worden. Daarnaast verkopen zij de 8 beklimmingen aan bedrijven waarbij voor een mooi sponsorbedrag een beklimming gedaan wordt in een shirt dat voorzien is van het logo van de sponsor.

Bij een aantal activiteiten nemen de kinderen ook actief deel aan het ophalen van zoveel mogelijk geld, denk aan sponsorlopen, cupcakes bakken en verkopen op koningsdag etc.

Stefan en Anoek zijn tijdens heel eerste deelname serieus onder de indruk geraakt van de successen die het onderzoek naar kanker heeft kunnen maken vanwege de bijdrage van de Stichting Alpe d’HuZes. Mede door de AD6 steun aan het KWF zijn behandelmethodes die 5 jaar geleden nog experimenteel waren nu een beproefd concept waarbij er meer dan 85% kans op overleving is (dit geldt bijvoorbeeld immuuntherapie voor uitgezaaide longkanker of voor melanoom). Artsen maken ineens mee dat controle afspraken worden afgezegd omdat de patiënt op vakantie gaat. Dat was jaren geleden ondenkbaar. Dit soort successen is voor team #StefanenAnoek een reden om zich actief in te zetten voor fundraising voor dit geweldige doel!

Meer info en blogs op: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/stefanenanoek947

Terug naar nieuws overzicht