CES beurs in Las Vegas gaat weer van start

CES beurs in Las Vegas gaat weer van start

06-01-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CES beurs in Las Vegas gaat weer van start

De CES beurs in Las Vegas gaat weer van start waar tussen 7 en 11 januari tal van leveranciers hun laatste hardware en software innovaties rond consumententechnologieën tonen. CES trekt meer dan 175.000 bezoekers en 4.500 bedrijven die nieuwe tech innovaties tonen. Naast de grote tech vendoren zijn er ook luchtvaartmaatschappijen, autofabrikanten, batterijfabrikanten en tal van startups.

Dit jaar is zelfs Apple, dat zijn aandelen weer flink zag stijgen, er bij met de HomeKit, een toepassing voor het bedienen van devices in een thuisomgeving. Andere vendoren tonen hardware toepassingen die werken met Apple Siri, de digitale assistent van Apple.

Alexa

Amazon en Google zullen hun laatste digitale assistent technologie toepassingen op hun hardware en die van andere bedrijven tonen. Er worden mogelijk ook auto's getoond met ingebouwde Alexa voice assistent van Amazon.

AI

Samsung toont tal van smart-home producten zoals nieuwe tv's en health technologie, robotica en lanceert mogelijk een nieuw project rond kunstmatige intelligentie (AI). Samsung werkt samen met Amazon, Apple en Alphabet/ Google in de Zigbee Alliance, een stichting die standaarden promoot voor smart-home apparaten devices en Internet of Things (IoT).

Privacy

Op de CES wordt ook gesproken wat te doen met de privacy door de snelle groei van spraakgestuurde apparaten die thuis en onderweg altijd luisteren naar mensen.

Trump

De Amerikaanse president Trump stuurt dit jaar meer hoge ambtenaren naar de jaarlijkse technologiebijeenkomst om de banden tussen de technologische industrie en Washington D.C. te versterken. De tech industrie versterkt de werkgelegenheid in de VS en Trump wil regelgevingsbelemmeringen voor geavanceerde technologieën zoals drones en zelfrijdende auto's verminderen. Tegelijkertijd worden grote bedrijven in de gaten gehouden, zoals Facebook, Alphabet (Google), Amazon en Apple of ze bijvoorbeeld antitrustwetten overtreden.

Nederland

Special Envoy van techleap.nl, Constantijn van Oranje, is samen met 50 Nederlandse startups op de Consumer Electronics Show (CES) 2020 in Las Vegas aanwezig. Onder de noemer ‘futureproofing the world, one Dutch solution at a time’ zullen de 50 startups zich van 7 tot 10 januari 2020 presenteren op het meest prestigieuze technologie-evenement van de wereld in Las Vegas. Naast Constantijn van Oranje zijn ook Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer en Gerbert Kunst, Consul-Generaal in San Francisco, aanwezig in Las Vegas.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware