Mobiele app maakt herkomst van koffie inzichtelijk

07-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Mobiele app maakt herkomst van koffie inzichtelijk

Heb jij enig idee waar de koffie die je drinkt vandaan komt? De nieuwe mobiele app Thank My Farmer van Farmer Connect en IBM maakt dit inzichtelijk. Met de app kan iedereen de oorsprong van koffie traceren en de kwaliteit ervan controleren, wat de efficiëntie en eerlijkheid in de koffieketen moet verbeteren.

De app is ontwikkeld in samenwerking met enkele verschillende grote spelers in de koffiewereld: Beyers Koffie (dat ook in België produceert), het Nederlandse Jacobs Douwe Egberts (met merken als Senseo en L'Or), de Colombian Coffee Growers Federation, ITOCHU Corporation, The JM Smucker Company, RGC Coffee, Volcafe, Sucafina, Yara International en Rabobank.

IBM Blockchain

Het platform van Farmer Connect is ontwikkeld op basis van IBM Blockchain en zorgt ervoor dat de oorsprong van koffie beter te traceren is. De Thank My Farmer-app haalt informatie rechtstreeks uit de blockchain en brengt de complexe supply chain van koffie en zijn vele toeleveranciers in kaart. Bovendien verbindt de app gebruikers met boeren, handelaren, branders en merken. De productinformatie wordt weergegeven op een interactieve kaart, op een eenvoudige en schaalbare manier.

De app toont ook de verschillende duurzaamheidsprojecten van koffieboeren en biedt consumenten de mogelijkheid om koffieboeren te ondersteunen.

Terug naar nieuws overzicht