Wouter Hoeffnagel - 08 januari 2020

Intel, Dell en Lenovo tonen opvouwbare laptops op CES

Intel, Dell en Lenovo tonen opvouwbare laptops op CES image

Verschillende fabrikanten tonen op CES 2020 opvouwbare laptops. Intel en Dell tonen conceptapparaten, terwijl Lenovo aankondigt met de Thinkpad X1 Fold een opvouwbare laptop nog dit jaar op de markt te brengen.

Horseshoe Bend

Chipfabrikant Intel toont op CES 2020 in Las Vegas een concept voor een laptop-achtige computer met en opvouwbaar scherm. Het apparaat heet de 'Horseshoe Bend' en is bedoeld om te demonstreren hoe opvouwbare PC's van de toekomst eruit kunnen zien. Het apparaat is gebaseerd op de Tiger Lake mobiele processors van Intel. Het ontwerp lijkt wat betreft omvang op een 12-inch laptop. Het apparaat is voorzien van een opvouwbare touchscreen, dat indien uitgeklapt meer dan 17 inch groot is. The Verge meldt dat het om een OLED-display gaat dat in uitgeklapte vorm een beeldverhouding van 4:3 biedt en 17,1 inch groot is.

Het apparaat is voorzien van een standaard, waarmee het apparaat in landschapsoriëntatie kan worden geplaatst. Deze standaard is bedoeld voor gebruik van de Horseshoe Bend in combinatie met een draadloos toetsenbord. Het apparaat draait momenteel op Windows 10. The Verge meldt dat Intel verwacht dat het aankomende Microsoft Windows 10X goed bij dit segment apparaten past.

Concept Ori

Naast Intel toont ook Dell een opvouwbare laptop: de Concept Ori. Veel details zijn niet bekend gemaakt, al is duidelijk dat het apparaat is voorzien van een scherm van ongeveer 13 inch groot met QHD+ resolutie.

Lenovo Thinkpad X1 Fold

Lenovo toonde op CES eveneens een opvouwbare laptop. Het gaat om de Lenovo Thinkpad X1 Fold, dat is voorzien van een 13,3 inch OLED-scherm dat het gehele apparaat bedekt. Opgevouwen kan het apparaat worden gebruikt als een laptop, terwijl het apparaat uitgeklapt veel weg heeft van een tablet. In tegenstelling tot het concept van Intel verschijnt de Thinkpad X1 Fold daadwerkelijk op de markt. Het apparaat is vanaf mei leverbaar in de Verenigde Staten van 2.499 dollar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!