BrainPower helpt bedrijven AI-toepassingen te ontwikkelen

09-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

BrainPower helpt bedrijven AI-toepassingen te ontwikkelen

BrainCreators, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (AI), introduceert een totaaloplossing aan voor schaalbare AI. BrainPower brengt data, domeinkennis en algoritmes bij elkaar op één fysieke machine, waarmee organisaties zelf AI-toepassingen kunnen ontwikkelen en datasets kunnen verrijken en beheren. De oplossing is aangekondigd op CES 2020.

Bedrijven die serieus aan de slag willen met AI moeten rekening houden met drie belangrijke elementen: dataverrijking, één centrale coördinatie van data en de voorspelbaarheid van kosten. BrainPower integreert deze elementen middels één fysieke supercomputer en het BrainMatter AI datamanagement platform. Hierdoor bevat BrainPower snelle AI-infrastructuur met Nvidia GPU’s en NVLink technologie, efficiënte dataverrijkingsoftware en een gereedschapskist met algoritmes gecombineerd met community faciliteiten.

Vaste capaciteit met ingebouwde veiligheid

BrainPower maakt kosten voorspelbaar door een vaste capaciteit te bieden op een GPU server, waarbij veiligheid is ingebouwd door de fysieke server in eigen beheer te nemen. Deze server is speciaal ontwikkeld voor data-intensieve workloads zoals machine learning.

Doordat BrainPower geïntegreerd is met het BrainMatter platform stelt het domeinexperts in staat om zonder technische kennis data te verrijken. Een rijke set met labels is cruciaal om een AI algoritme te laten leren. Doordat BrainMatter zelf ook leert, kan het adviseren welke labels nuttig zijn en gebruikers helpen om de overige data snel en correct te annoteren. Met elke iteratie maakt het model betere voorspellingen, waardoor gebruikers efficiënter kunnen werken. Daarnaast kunnen teams worden aangestuurd en beleidsregels worden ingesteld, die ervoor zorgen dat data correct wordt gelabeld en veilig kan worden gedeeld.

Kosten betaalbaar houden

"Om succesvol te zijn met machine- en deep learning moeten organisaties op grote schaal data verrijken met menselijke kennis en hergebruik faciliteren", aldus Jasper Wognum, CEO en mede-oprichter van BrainCreators. "Vaak zijn AI initiatieven sterk gefragmenteerd, waardoor organisaties het overzicht kwijtraken over hun verrijkte datasets, daadwerkelijke projectkosten en oplossingen in productie. Dankzij BrainPower is dit verleden tijd en kunnen organisaties tegen voorspelbare kosten AI-toepassingen ontwikkelen en beheren."

BrainPower is beschikbaar vanaf 3500 euro per maand.

Terug naar nieuws overzicht