Leaseweb start nieuwe DRaaS dienst

09-01-2020 | door: Redactie

Leaseweb start nieuwe DRaaS dienst

Cloud en hosting service provider Leaseweb heeft haar dienstverlening uitgebreid met Disaster Recovery as a Service (DRaaS).

Deze nieuwe dienst is gebaseerd op de technologie van Zerto en biedt klanten van Leaseweb een oplossing om bedrijfskritische applicaties en data resilient te maken. Dit houdt in dat bij uitval van systemen de onderbreking van de dienstverlening tot een absoluut minimum beperkt wordt.

Met Disaster recovery as a Service biedt Leaseweb zijn klanten een volledig gemanagede one-stop-shop disaster recovery-oplossing aan. Leaseweb beheert en monitoren de oplossing, zodat deze altijd klaarstaat om een failover te kunnen doen. De verantwoordelijkheid voor de daadwerkelijke failover ligt bij de klant, die zo zelf de regie houdt over het proces.

De DRaaS-oplossing is volgens Leaseweb interessant voor het type klant dat hoge eisen stelt aan de beschikbaarheid van zijn netwerk en applicaties en meer nodig heeft dan een traditionele back up-omgeving. Bedrijven die bijvoorbeeld actief zijn in online gaming of e-commerce kunnen zich geen downtime veroorloven en willen de controle houden over hun processen. Leaseweb vindt het van groot belang om zijn klanten te blijven voorzien in hun behoeftes en ontwikkelde daarom deze dienst voor de high end private cloud-klanten. Naast webshops en online gaming-bedrijven is de DRaaS-oplossing ook interessant voor MSP’s, die cloud-diensten leveren aan hun klanten. Zo kunnen zij hun klanten ook bedrijfscontinuïteit garanderen zo beweert Leaseweb.

 

Terug naar nieuws overzicht