Veeam overgenomen door Insight Partners

09-01-2020 | door: Witold Kepinski

Veeam overgenomen door Insight Partners

Software investeerder Insight Partners heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Veeam Software te verwerven, speler in back-upoplossingen die Cloud Data Management leveren. Onder de eigendom van Insight Partners wordt Veeam een Amerikaans bedrijf, met een Amerikaans leiderschapsteam, terwijl het zijn wereldwijde expansie voortzet vanuit kantoren in 30 landen en met klanten in meer dan 160 landen.

De overname, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 zal worden afgerond, zal Veeam in staat stellen om Act II (Veeam's evolutie naar hybride cloud) te versnellen, uit te breiden naar nieuwe markten en zijn groeitraject voort te zetten aldus Insight Partners. Als onderdeel van de overname, William H. Largentis gepromoveerd tot Chief Executive Officer (CEO) - hij vervulde eerder de functie van Executive Vice President (EVP), Operations - en Danny Allan werd gepromoveerd tot Chief Technology Officer (CTO).

Cloud Data Management Platform

Na een investering van Insight Partners begin 2019, werkte Veeam, een speler met meer dan 1 miljard dollar aan jaarlijkse omzet en meer dan 365.000 klanten wereldwijd, samen met de bedrijfsstrategie van Insight Partners en de ScaleUp-divisie, Insight Onsite, om zijn software uit te breiden -gedefinieerd Veeam Cloud Data Management Platform. Het bedrijf lanceerde het afgelopen jaar een aantal nieuwe innovaties, waaronder Veeam Backup voor Amazon Web Services (AWS), Veeam Backup voor Microsoft Office 365 v4, Veeam Universal License (VUL) en de aankondiging van Veeam Backup voor Microsoft Azure- uitbreiding van zijn aandeel in de Amerikaanse markt en versterking van zijn positie op de wereldmarkt. De acquisitie en versterking van Amerikaans leiderschap zal Veeam's reeds indrukwekkende groeitraject en uitbreiding naar aangrenzende markten versnellen.

"Veeam heeft de afgelopen tien jaar een snelle wereldwijde groei doorgemaakt en we zien enorme kansen voor toekomstige groei, met name op de Amerikaanse markt. Met de overname zijn we verheugd dat ons huidige Amerikaanse personeelsbestand van meer dan 1200 mensen zal worden uitgebreid en versterkt om te verwerven en meer klanten ondersteunen ", aldus William H. Largent, CEO van Veeam. "Veeam heeft een van de beste internationale medewerkers van elk technologiebedrijf en we zijn van mening dat we met deze acquisitie ons team en onze technologie in een ongeëvenaard tempo kunnen opschalen."

Availability

De kern van de strategie van Veeam is het leveren van eenvoud, flexibiliteit en betrouwbaarheid aan haar wereldwijde klantenbestand (inclusief 81% van de Fortune 500). In het afgelopen decennium heeft Veeam door zijn aanpak meer dan 170 industrieprijzen gewonnen, genoemd als leider in drie opeenvolgende back-up en data recovery Magic Quadrants van Gartner, met een consistente leidende positie in de Forrester Wave en ook genoemd als een van Forbes ' Cloud 100 bedrijven voor vier opeenvolgende jaren. Volgens de nieuwste IDC Software Tracker, Veeam is de nummer 1 marktleider in EMEA en de # 4 wereldwijd, na Dell EMC, Veritas en IBM. Vandaag de dag is Veeam volgens Insight Partners de duidelijke marktleider en levert het Backup-oplossingen die Cloud Data Management mogelijk maken. Recentelijk zijn er spannende nieuwe cloud-native oplossingen gelanceerd waarmee klanten gegevens kunnen beheren, migreren, orkestreren en beschermen in AWS- en Microsoft Azure-omgevingen - kernelementen van zijn wet II. De komende weken is NEW Veeam Availability Suite v10 algemeen beschikbaar en biedt gebruikers de meest krachtige softwaregedefinieerde oplossing voor gegevensbeheer in de branche.

Bestuur

De raad van bestuur wordt onmiddellijk aangevuld met doorgewinterde software, overheid en zakelijk leiderschap als mede-investeerder Nick Ayers, van Ayers Neugebauer & Company, lid van de Young Global Leaders van het World Economic Forum en voormalig stafchef van de vice-president van de Verenigde Staten, treedt toe tot Insight Partners Managing Director Mike Triplett en Veeam CEO, William H. Largent in de raad van bestuur.

Na de overname zullen medeoprichters Andrei Baronov en Ratmir Timashev aftreden als lid van de raad. Bovendien zullen Ryan Hinkle en Ross Devor, Managing Director van Insight Partners , elk deel uitmaken van de raad van bestuur zodra de overname is voltooid.

Goldman Sachs & Co., JP Morgan en Morgan Stanley dienden als financieel adviseurs en Willkie Farr & Gallagher LLP diende als juridisch adviseur voor Insight Partners. Ropes & Gray LLP diende als juridisch adviseur van Veeam. Financieringsverplichtingen voor de transactie verstrekt door filialen van JP Morgan, Goldman Sachs & Co., Morgan Stanley, Ares Management, Bank of America, Golub Capital en Antares Capital.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud