AvePoint krijgt tweehonderd miljoen dollar aan investeringen in aandelen

10-01-2020 | door: Witold Kepinski

AvePoint krijgt tweehonderd miljoen dollar aan investeringen in aandelen

AvePoint, leverancier van data-governance, beveiligings- en migratieoplossingen voor Office 365 en SharePoint, kondigt 200 miljoen dollar aan van toezeggingen van nieuwe investeerders in minderheidsaandelen. Hiermee zal het de wereldwijde groei en uitbreiding van het bedrijf stimuleren en zijn lange termijn-aandeelhouders gedeeltelijk herkapitaliseren. De kapitaalverhoging word geleid door een substantiële Series C Preferred Equity investering van TPG Sixth Street Partners met aanvullende participaties van zowel nieuwe als bestaande investeerders, waaronder Goldman Sachs.

Vandaag de dag vertrouwen meer dan 7 miljoen cloudgebruikers en 16.000 grote ondernemingen op alle zeven continenten op AvePoint-software en -diensten voor hun gegevensbeheer, -bescherming en -migratie.

AvePoint blijft een uitstekende groei doormaken, gedreven door de stijgende adoptie van Office 365 en andere cloudgebaseerde kantooroplossingen. De populairste oplossing van AvePoint, Cloud Governance, helpt organisaties om Microsoft Teams, de snelst groeiende bedrijfsapplicatie in de geschiedenis van Microsoft, beter te besturen en te beveiligen. Het bedrijf is de enige leverancier die Microsoft Teams back-upoplossingen en Slack to Teams-migratieoplossingen en -diensten aanbiedt.

AvePoint is van plan de nieuwe financieringsronde te gebruiken om zijn groei en investering in zijn kanaalaanbod te versnellen. Hiermee biedt het managed service providers (MSP's) tools om de Office 365-omgevingen van hun kleine en middelgrote zakelijke klanten beter te migreren, te beheren en te beveiligen. AvePoint wil de komende twee jaar meer dan 40.000 klanten toevoegen via het kanaal.

MSP's kunnen momenteel bij een groot aantal distributiepartners AvePoint-oplossingen aanschaffen, waaronder Synnex, Tech Data en Intcomex. In juli 2019 kondigde de wereldwijde distributeur Ingram Micro aan dat het AvePoint als exclusieve leverancier van migratie- en back-upoplossingen had aangesteld, als onderdeel van zijn Modern Workplace Accelerate- programma.

"Onze eigen digitale transformatie naar een bedrijf dat overwegend SaaS-oplossingen levert, was een enorme drijfveer voor onze groei," aldus Tianyi Jiang, mede-oprichter en co-CEO bij AvePoint. "We hebben in ons cloudplatform geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat we de schaal, het tempo van innovatie, de uitbreidbaarheid van de API en de beveiliging hebben om aan de eisen van onze klanten te voldoen. Deze strategische focus heeft een grote rol gespeeld in het realiseren van vier opeenvolgende kwartalen van recordgroei van de omzet in 2019.”

Het senior management team, inclusief medeoprichters en co-CEO's Kai Gong en Tianyi Jiang, zal het bedrijf blijven leiden. Michael McGinn, Partner en Co-Head of Capital Solutions bij TPG Sixth Street Partners, zal tot de raad van bestuur van AvePoint toetreden.

"Door te investeren in innovatie en een betrouwbare reputatie, heeft AvePoint zich gepositioneerd om van de enorme kansen te profiteren die de snelle en wijdverspreide adoptie van cloudgebaseerde kantooroplossingen biedt," zegt McGinn. "We kijken ernaar uit om met hun hogere leidinggevenden samen te werken, terwijl ze zich blijven richten op het voldoen aan de behoeften van hun klanten en het bedrijf naar de volgende groeifase brengen.”

AvePoint heeft meer dan 1.500 medewerkers en kantoren in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Singapore, Australië, Nederland, China, Japan, de Filippijnen.

Terug naar nieuws overzicht
Software