T-Systems lanceert oplossing voor beheer complexe cloudlandschappen

10-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

T-Systems lanceert oplossing voor beheer complexe cloudlandschappen

T-Systems vereenvoudigt het beheer van complexe cloudlandschappen met een nieuwe oplossing. Met Multi & Hybrid Cloudmanagement (MHCM) kunnen bedrijven hun public en private clouds naar eigen inzicht beheren, en tegelijkertijd profiteren van de specifieke voordelen van AWS, Google of Azure.

Cloudbeheer is de laatste jaren voor veel bedrijven zeer complex geworden. Bedrijven gebruiken vaak een combinatie van public en private clouds van meerdere leveranciers, terwijl ze ook nog gebruik maken van hun oude legacysystemen. Een lastige uitdaging voor CIO's. Met MHCM bieden we een oplossing voor het beheer en de optimalisatie van oude workloads en geven we ontwikkelaars eenvoudig toegang tot openbare clouds om nieuwe applicaties te lanceren. Tegelijkertijd zorgt MHCM met een raamwerk voor de handhaving van governance-regels - ongeacht welke cloud wordt gebruikt - en een efficiënt beheer van alle IT van een bedrijf.

Transparant kostenbeheer

MHCM zorgt onder meer voor kostenbeheer om transparantie voor lopende kosten op alle platforms te creëren. Ook helpt de oplossing te voldoen aan toegangsrechten en beveiligingsregels af te dwingen. Het raamwerk service wrapper helpt bij het ontwikkelen van cloudapplicaties die de compliance richtlijnen volgen.

"De mogelijkheden van de cloud om de digitale transformatie mogelijk te maken zijn legio", legt Bryan Croes, CTO Cloud bij T Systems Nederland, uit. "Maar voor je weet heb je een wildgroei van cloudomgevingen. Multi & Hybrid Cloudmanagement is cruciaal om de veiligheid, compliancy en beschikbaarheid van de cloud te borgen, zonder in te boeten aan flexibiliteit voor de business." MHCM doet dat zonder een abstractielaag, waarmee het direct toegang biedt tot de verschillende cloudplatforms. Dit levert bedrijven tal van voordelen op het gebied van flexibiliteit en efficiëntie op.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud