Witold Kepinski - 10 januari 2020

CM.com krijgt Euronext notering door fusie met Dutch Star Companies ONE

CM.com krijgt Euronext notering door fusie met Dutch Star Companies ONE image

CM.com, aanbieder van een conversational commerce-platform dat ondernemingen full-scale CPaaS (Communication Platform as a Service) diensten met geïntegreerde betaaloplossingen biedt, fuseert met Dutch Star Companies ONE, een acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden. Het bedrijf is genoteerd aan de Euronext Amsterdam (symbool: DSC1).

CM.com is een wereldwijde aanbieder van mobiele diensten die zijn klanten een combinatie van end-to-end privé biedt cloudgebaseerde communicatie- en betalingsdiensten. Het platform bevat berichtkanalen, zoals sms, WhatsApp Business, Apple Business Chat en Google RCS. CM.com heeft in de afgelopen 20 jaar de nodige knowhow opgebouwd en een eigen technologieplatform ontwikkeld en gelooft dat dit nu ideaal is gepositioneerd om te profiteren van de enorme wereldwijde vraag naar Conversational Commerce en de voortgang naar de volgende groeifase door haar activiteiten op te schalen.

De bedrijfscombinatie geeft CM.com een notering op Euronext Amsterdam en een aanzienlijk kapitaal injectie van 65 miljoen euro en nog eens minimaal 10 miljoen euro van investeerder Teslin. DSCO gelooft dat de bedrijfscombinatie met CM.com een zeer aantrekkelijke kans is om voeden de groeistrategie van CM.com in de toekomst. Het vormen van de bedrijfscombinatie is belangrijk, strategisch gelegenheid voor aandeelhouders van DSCO, waardoor zij kunnen deelnemen aan het aantrekkelijke bedrijfsmodel van CM.com en ruime groeimogelijkheden. De bedrijfscombinatie wordt naar verwachting op 21 februari van kracht 2020, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen die zijn verkregen.

Jeroen van Glabbeek (foto), CEO en mede-oprichter van CM.com: “Als platformbedrijf is onze markt doorgaans mondiaal en we zien veel kansen om ons bedrijf op te schalen. In de afgelopen maanden hebben we gekeken naar de mogelijkheid om een notering te verkrijgen en deze overeenkomst verzekert niet alleen toegang tot de kapitaalmarkten, maar ook levert aanzienlijk groeikapitaal voor onze strategieversnelling en bedrijfsuitbreiding."

CM.com en zijn twee oprichters hadden eerder in oktober 2019 besloten niet door te gaan met de geplande initiële openbare aanbieding van CM.com aan de Euronext, gezien ongunstige marktomstandigheden. Het bedrijf wilde toen met de beursgang 100 miljoen euro ophalen.

Lees meer hier.

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!