Tech Data helpt IT-partners met transformatieportaal de cloud in

13-01-2020 | door: Redactie

Tech Data helpt IT-partners met transformatieportaal de cloud in

Tech Data introduceert een kennisplatform dat partners wegwijs maakt in de cloud. Met de geboden informatie wil de IT-distributeur de transformatie naar de cloud vereenvoudigen voor Tech Data-partners. Resellers kunnen op TDcloud.nl kennis, tips en best practices vinden, waarmee ze een succesvolle cloudbusiness (verder) kunnen opbouwen.

Door de digitale transformatie stijgt de vraag naar cloudoplossingen. Bovendien groeit het aantal clouddiensten snel. Dat maakt het voor eindklanten lastig goede keuzes te maken. Ze verwachten dat de partner hierbij helpt aldus Tech Data.

Clouddoolhof

Dat is echter niet altijd eenvoudig, volgens Tech Data. De ontwikkelingen in de cloud volgen elkaar in snel tempo op. Bijblijven is daardoor vaak een uitdaging voor IT-partners. De cloud is voor hen niet zelden een doolhof van oplossingen, technologieën en mogelijkheden. Het is daardoor niet altijd duidelijk hoe partners de cloud het beste kunnen verkopen.

Tech Data zegt partners te helpen met het tackelen van deze uitdagingen. Het platform biedt daarvoor onder meer de volgende hulpmiddelen:

Begeleiding bij cloudverkoop

De cloud vereist een geheel andere manier van verkopen. Op het platform is daarom een uitgebreide whitepaper te vinden vol tips voor het effectiever verkopen van de cloud.

Tips voor implementatie en advies

De toegevoegde waarde van partners verschuift in de cloud van verkoop naar advies en hulp bij implementaties. Resellers kunnen op TDcloud.nl lezen hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Zo geeft het in een factsheet antwoorden op veelgestelde vragen van klanten, zodat partners zich goed kunnen voorbereiden op gesprekken.

Delen van specifieke cloudkennis

Een succesvolle cloudbusiness vereist veel kennis. Tech Data deelt via blogs regelmatig kennis over specifieke cloudonderwerpen en over actuele ontwikkelingen. Daarnaast geeft het cloudwoordenboek een heldere uitleg over veelvoorkomende cloudbegrippen.

Hulp bij allerlei uitdagingen

Het opbouwen van een cloudportfolio stelt partners voor meerdere uitdagingen. Op het platform  staat daarom uitgebreide informatie over onder meer de technische, financiële, marketing- en salesondersteuning die Tech Data biedt. Ook deelt de distributeur via de TD Academy cursussen en workshops rondom cloud. Bovendien is te lezen hoe het Oracle Cloud Center of Excellence partners de kans geeft om de cloud concreet te ontdekken.

Opstellen groeiplan

Tech Data biedt op de portal een cloudassessment aan. Hiermee komen partners snel te weten wat hun kansen zijn op het gebied van cloud. Ook is meteen inzichtelijk welke ondersteuning zij kunnen gebruiken om het maximale uit de cloud te halen.

Overzicht vendoren

Tech Data biedt misschien wel het grootste cloudportfolio van Nederland. Daarom staat er op de portal een overzicht van de voordelen van cloudoplossingen van specifieke vendoren en waarom deze zo populair zijn.

“De resellermarkt zit momenteel in een belangrijke transitie. Door de cloud ligt de toegevoegde waarde voor partners steeds vaker in de rol van kennispartner”, zegt Bastiaan Schoonhoven (foto), Teamlead Marketing bij Tech Data. “Die verandering is niet vrijblijvend, en komt bovendien niet vanzelf. Wij bieden met TDcloud.nl een platform voor wie zijn business wil transformeren en bestaansrecht wil behouden.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud