Cloudflare neemt S2 Systems over

14-01-2020 | door: Witold Kepinski

Cloudflare neemt S2 Systems over

Cloudflare koopt voor een onbekend bedrag S2 Systems, een bedrijf dat een gepatenteerde browserisolatietechnologie heeft ontwikkeld om het dagelijkse surfen op het internet veiliger en sneller te maken.

Na deze overname verwacht Cloudflare de technologie van S2 toe te voegen aan Cloudflare Gateway, onderdeel van Cloudflare voor Teams, een nieuwe beveiligingssuite die is ontworpen om bedrijfsmedewerkers en gegevens te beschermen zonder in te leveren op prestaties.

S2, gevestigd in Kirkland in de Amerikaanse staat Washington, heeft browserisolatietechnologie ontwikkeld die browsercode uitvoert op cloudservers in plaats van op het apparaat van een gebruiker. De oplossing houdt beveiligingsbedreigingen uit de buurt van het apparaat.

Bestaande oplossingen zijn meestal afhankelijk van het streamen van video van webinhoud (pixelstreaming) of proberen bekende schadelijke inhoud op te schonen (DOM-reconstructie) die gebruikers dwingt een afweging te maken tussen beveiliging en prestaties. De aanpak van S2 is ontworpen om deze wisselwerking te voorkomen. Cloudflare verwacht dat de technologie van S2 in staat zal zijn om eindpoints te beschermen tegen zero-day kwetsbaarheden zonder in te boeten op snelheid, website compatibiliteit of gebruikerservaring.

Terug naar nieuws overzicht