NortonLifeLock verkoopt ID Analytics Business aan LexisNexis Risk Solutions

14-01-2020 | door: Witold Kepinski

NortonLifeLock verkoopt ID Analytics Business aan LexisNexis Risk Solutions

Security aanbeider NortonLifeLock heeft aangekondigd dat LexisNexis Risk Solutions, onderdeel van RELX, een overeenkomst is aangegaan om ID Analytics (IDA) te verwerven, een aanbieder van oplossingen voor krediet- en frauderisico's voor ondernemingen, voor een aankoopprijs van 375 miljoen dollar.

ID Analytics is gevestigd in San Diego en opgericht in 2002. Het bedrijf levert risico-inzichten aan ondernemingen door de combinatie van eigen gegevens, gepatenteerde analyses en vrijwel real-time cross-industrie consumentenidentiteitsgedrag.

ID Analytics biedt oplossingen voor krediet- en frauderisico's voor bedrijven met gepatenteerde analyses en heeft bewezen expertise en bijna realtime inzicht in consumentengedrag. Meer dan 450 bedrijven in de VS vertrouwen op ID Analytics om op risico gebaseerde beslissingen te nemen om klantervaringen te verbeteren, omzet te verhogen, fraude te verminderen en kostenbesparingen te realiseren.

"De verkoop van ID Analytics is een nieuwe stap in de transformatie van NortonLifeLock tot een leider op het gebied van cyberveiligheid voor consumenten", zegt Vincent Pilette, CEO, NortonLifeLock. "We kunnen ons nu volledig richten op onze unieke missie om alle gebieden van het online leven van consumenten te beschermen."

Terug naar nieuws overzicht