Intel stelt Archie Deskus aan als CIO
14-01-2020 | door: Witold Kepinski

Intel stelt Archie Deskus aan als CIO

Intel stelt Archana (Archie) Deskus aan als senior vice president en chief information officer (CIO). Deskus zal toezicht houden op Intel's wereldwijde informatietechnologie-activiteiten en zal rapporteren aan Intel Chief Financial Officer George Davis.

Deskus voegt zich bij Intel vanuit Hewlett-Packard Enterprise (HPE), waar ze sinds 2017 senior vice president en chief information officer was, verantwoordelijk voor het leiden - en aansturen van belangrijke transformatie binnen - haar wereldwijde IT-activiteiten. Sinds 2003 en voorafgaand aan HPE heeft ze CIO-functies bekleed bij Baker Hughes, Ingersoll Rand, Timex en United Technologies.

Deskus is lid van het bestuur van East West Bank. Ze is afgestudeerd aan de Boston University en behaalde haar MBA aan het Rensselaer Polytechnic Institute.

"Bij Intel is de CIO-taak van cruciaal belang omdat we onze groeimogelijkheden uitbreiden en de kracht van IT laten zien om het potentieel van gegevens voor onze klanten en onze activiteiten te ontketenen", aldus Bob Swan, CEO van Intel. “Archie heeft een diepgaande ervaring en een sterk track record in het aansturen van operationele uitmuntendheid en transformatie in complexe wereldwijde IT-omgevingen. Ze zal een uitstekende aanvulling zijn op ons managementteam. ”

"Intel maakt een opwindende en historische transformatie door omdat het het bereik en de impact van informatietechnologie in een tijdperk van data vergroot," zei Deskus. "Ik ben heel blij om lid te worden van het Intel-managementteam en een buitengewoon innovatieve wereldwijde IT-groep te leiden op dit strategische buigpunt voor de technologie-industrie."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware