PCextreme koopt Alphamega

15-01-2020 | door: Redactie

PCextreme koopt Alphamega

Alphamega Hosting, een Nederlandse webhosting provider, is voor een onbekend bedrag overgenomen door PCextreme, een Nederlandse Internet Service Provider die onderdeel uitmaakt van Total Webhosting Solutions (TWS). Dit is de tweede acquisitie in korte tijd door PCextreme. Eerder nam het Zeelandse bedrijf ook al branchegenoot Flexwebhosting uit Eindhoven over. Het bedrijf voert, met steun van TWS, een actief overnamebeleid.

Alphamega is in 2001 opgericht en biedt webhosting, e-mail en domeinnamen voor MKB-bedrijven en internetbureaus. Vanwege de sterke consolidatieslag onder Nederlandse hosting providers heeft oprichter en directeur Chris Vermeulen besloten om voor Alphamega aansluiting te zoeken bij een grotere provider. “In onze zoektocht naar een goede overnamepartner stond voor ons centraal dat de kwaliteit en service die klanten van ons gewend zijn gecontinueerd zou worden. Wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt en bij PCextreme had ik het gevoel dat mijn bedrijf en klanten in goede handen zijn. Voor mij overheerst vooral een gevoel van trots. Onder de vleugels van PCextreme kan het bedrijf nu verder groeien en onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Thomas de Looff, MD PCextreme: “Deze tweede overname in korte tijd toont de ambitie om onze leidende marktpositie verder uit te bouwen. We denken met de kwaliteit van onze infrastructuur en systemen de klanten van Alphamega meer waar voor hun geld te kunnen bieden, waardoor we een win-win creëren. Mede dankzij het toepassen van de kennis en ervaring bij de TWS-zusterorganisaties, alsook de financiële slagkracht van TWS, kunnen wij onze ontwikkeling versnellen.”

Matthieu van Amerongen, CEO TWS: "De overname van juist dit soort kleinere webhosting bedrijven past erg goed bij de ondernemingen van TWS en zal de komende jaren worden voortgezet. Onze schaalgrootte pakt voor deze ondernemingen vaak bovengemiddeld voordelig uit. Bijvoorbeeld omdat cross-selling mogelijk wordt, wat tot omzetgroei leidt. Verder kunnen wij de investeringen in infrastructuur en technologie met een grotere schaal uitrollen, zodat er mogelijkheden ontstaan om kosten te besparen. Door aan te sluiten bij TWS kunnen juist deze kleinere bedrijven van deze voordelen profiteren, en daardoor een betere en meer succesvolle onderneming worden.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter