DDN Enterprise zet AIOps in om verder te bouwen aan Tintri OS

16-01-2020 | door: Hans Steeman

DDN Enterprise zet AIOps in om verder te bouwen aan Tintri OS

DutchIT channel bezocht tijdens een recent bedrijfsbezoek in Santa Clara, Data Direct Networks (DDN), een bedrijf dat onder leiding staat van Paul Bloch (foto), de president en co-founder. DDN heeft het jaar 2019 gebruikt voor een verdere integratie van de bedrijfsonderdelen, een consolidatie van de activiteiten en de borging van de groei.

De niet-beursgenoteerde onderneming heeft inmiddels 1000 medewerkers en is met kralen rijgen de afgelopen tijd flink groter geworden. Het oorspronkelijke pad van high performance computing is inmiddels verrijkt met andere activiteiten. Na de recente, en vooralsnog succesvolle, acquisitie van Tintri in 2018, is besloten te gaan door middel van twee elkaar aanvullende bedrijfsactiviteiten. DDN At Scale is de bekende bedrijfstak die gegroepeerd is rond high performance storage oplossingen (HPC), terwijl DDN Enterprise opgebouwd is rond de recente acquisities. DDN claimt nummer 1 te zijn op de wereldmarkt voor HPC storage oplossingen met meer dan 7000 klanten, meer dan 10 exabyte deployed en meer dan 150 patenten op dit vlak.

De acquisitie van Tintri diende zich aan nadat het bedrijf in financieel zwaar weer kwam en failliet ging terwijl er een loyale klantbase was die een financieel gezonde operationele basis garandeerde. Met de overname zorgde DDN voor de gewenste kapitaalsinjectie. Vervolgens werd in 2019 Nexenta, de onderneming die software voor data storage en back-up levert, opgekocht. Die activiteiten stonden te koop omdat men naar verluidt de belofte aan de aandeelhouders niet kon waarmaken De overname van Western Digital’s IntelliFlash in het najaar van 2019 maakt het potfolio nog completer. Western Digital zag producten voor datacentra niet langer als een kernactiviteit.

Cruciaal voor de DDN-strategie is het feit dat de oorspronkelijke merknamen blijven bestaan maar nu wel de toevoeging “by DDN”, krijgen. Het bewijs dat ze in een nieuwe omgeving geïntegreerd zijn aldus Bloch. "Doel van de strategie is dat via kruisbestuiving de ontwikkelingen worden gestimuleerd. Het is vooral de keuze voor AIOps die nadruk krijgt. Via kunstmatige intelligentie worden de operationele storage processen efficiënter en daarmee competitiever. De real time analyse van de data wordt gebruikt om de opslagprocessen (ook op basis van historische informatie) verder te verbeteren. Deze op AI gebaseerde informatie, wordt door het Tintri OS gebruikt om de opslag in de arrays te beheren en waar nodig bij te sturen. De fysieke opslag vindt zowel on-premises als in de publieke cloud plaats. De keuze is aan de klant."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht