Infoland oprichter Frank Stege geeft stokje over aan Marieke Kessels

16-01-2020 | door: Redactie

Infoland oprichter Frank Stege geeft stokje over aan Marieke Kessels

Frank Stege, algemeen directeur en tevens oprichter van softwarebedrijf ‘Infoland’, heeft besloten om zijn functie als CEO per 20 januari over te dragen. De reden van zijn keuze is tweeledig. Frank vindt dat het voor iedere organisatie gezond is om zo nu en dan van kapitein te wisselen. Daarnaast is hij na 22 jaar Infoland toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik heb nu de kans om Infoland over te dragen aan iemand waar ik heel veel vertrouwen in heb. Deze kans moet ik grijpen, zowel voor mijzelf als voor Infoland”, aldus Frank. Zijn opvolger wordt Marieke Kessels, momenteel nog werkzaam als directeur Sales & Operations bij Infoland.

Primeur: eerste vrouw aan het roer binnen Infoland

Dat Marieke de nieuwe algemeen directeur wordt, is voor velen geen verrassing. Ze is analytisch, breed georiënteerd, communicatief sterk, weet van aanpakken, ligt als persoon goed in de groep en is al 12,5 jaar werkzaam bij Infoland. “De verrassing zat hem meer in het feit dat ik ermee stop en niet zozeer in mijn opvolgster”, zegt Frank.

Op de vraag wat we van Marieke kunnen verwachten als algemeen directeur, antwoordt ze: “Frank heeft de basis bij Infoland zo goed neergezet, dat ik me volledig kan gaan focussen op de toekomst van het bedrijf. Zo wil ik graag werken aan een helder en innovatief productportfolio waarmee we een maximale impact hebben bij onze klanten. Om dat mogelijk te maken, wil ik nóg meer de verbinding opzoeken met de gebruikers van onze producten. Meer dan ooit wil ik professionals verrassen met intuïtieve en intelligente software. En wie weet zelfs niet alleen met software.”

Hoe nu verder met Frank?

Het feit dat Frank per 20 januari geen algemeen directeur meer is, betekent niet dat hij Infoland direct gaat verlaten. In 2020 is hij nog vaak op de werkvloer te vinden om Marieke te ondersteunen bij haar nieuwe rol. Maar ook na 2020 zal Frank, als oprichter (en tevens eigenaar) van Infoland, altijd betrokken blijven bij de organisatie.

Wat Frank vanaf 2021 gaat doen, dat weet hij nog niet. “Ik heb nog totaal geen idee wat ik hierna ga doen. Hier ga ik, zodra daar ruimte voor is, eens rustig over nadenken. Misschien word ik wel boswachter”, aldus Frank.

Terug naar nieuws overzicht