Google kondigt einde van Chrome-apps aan

19-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Google kondigt einde van Chrome-apps aan

Google kondigt aan later dit jaar de stekker uit de Chrome-apps voor Mac, Windows en Linux te trekken. Vanaf juni 2022 ondersteunt het bedrijf deze apps ook op Chrome OS niet meer.

Chrome-apps zijn applicaties die draaien in de webbrowser Chrome. Onder meer verschillende diensten van Google beschikken over een Chrome-app, maar ook derde partijen bieden dergelijke apps aan. Denk hierbij aan Wunderlist en Pocket.

Tijdspad

Dat Google de ondersteuning voor Chrome-apps gaat staken is al langer bekend; het bedrijf kondigde deze stap in 2016 al aan. Nu is hiervoor ook een tijdspad bekend gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

  • Maart 2020: Chrome Web Store accepteert geen nieuwe Chrome-apps meer. Ontwikkelaars kunnen apps die al in de appwinkel staan tot juni 2022 blijven updaten.
  • Juni 2020: Einde van de ondersteuning voor Chrome-apps op Windows, Mac en Linux. Voor gebruikers van Chrome Enterprise of Chrome Education Upgrade is een policy beschikbaar die de ondersteuning verlengt tot december 2020.
  • December 2020: Einde van de verlengde ondersteuning voor Chrome-apps op Windows, Mac en Linux.
  • Juni 2021: Einde van de ondersteuning van de API's NaCl, PNaCl en PPAPI.
  • Juni 2021: Einde van de ondersteuning van Chrome-apps op Chrome OS. Voor gebruikers van Chrome Enterprise of Chrome Education Upgrade is een policy beschikbaar die de ondersteuning verlengt tot juni 2022.

Meer informatie is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Software