Webhosting provider Sitebytes overgenomen door RealHosting

20-01-2020 | door: Redactie

Webhosting provider Sitebytes overgenomen door RealHosting

De Nederlandse webhosting provider Sitebytes B.V. (Sitebytes), is overgenomen door RealHosting B.V. (RealHosting). RealHosting maakt onderdeel uit van Total Webhosting Solutions (TWS).

Sitebytes is in 1997 opgericht en biedt onder andere webhosting, domeinnaamregistratie en virtuele servers aan zakelijke klanten. Door de sterke consolidatieslag onder webhosting providers heeft oprichter en directeur Gijsbert Rochat besloten om voor Sitebytes aansluiting te zoeken bij een grote, slagvaardige groep.

Gijsbert: “Al enige tijd was ik op zoek naar de juiste opvolging voor Sitebytes. Onze klanten zijn service gewend en ik zocht een partner met een vergelijkbare filosofie. Daarnaast vind ik het belangrijk om zaken te doen met een partij die zijn afspraken nakomt. Met Realhosting en TWS was het prettig schakelen, binnen enkele weken is het hele proces doorlopen van handdruk tot uiteindelijke transactie.”

Voor RealHosting is dit de tiende overname in twaalf jaar tijd. Het bedrijf voert, met steun van TWS, een actief overnamebeleid. Pim Effting, directeur bij RealHosting: “Afgelopen jaren hebben we een aantal overnames gedaan om onze groei te versnellen. Ondertussen leer je wat daarbij belangrijk is. Het bedrijf Sitebytes staat er netjes bij, met gelukkige en loyale klanten en focus op een goede klantervaring. We spreken dezelfde taal en dat maakt dat er een goede match tussen beide bedrijven is.”

Matthieu van Amerongen, CEO TWS: “De overname van juist dit soort kleinere webhosting bedrijven past erg goed bij de ondernemingen van TWS en zal de komende jaren worden voortgezet. Onze schaalgrootte pakt voor deze ondernemingen vaak bovengemiddeld voordelig uit. Bijvoorbeeld omdat cross-selling mogelijk wordt, wat tot omzetgroei leidt. Verder kunnen wij de investeringen in infrastructuur en technologie met een grotere schaal uitrollen, zodat er mogelijkheden ontstaan om kosten te besparen. Door aan te sluiten bij TWS kunnen juist deze kleinere bedrijven van deze voordelen profiteren, en daardoor een betere en meer succesvolle onderneming worden.”

Terug naar nieuws overzicht