Wouter Hoeffnagel - 22 januari 2020

NTT bundelt verschillende bedrijven in nieuwe datacenterdivisie

NTT lanceert zijn nieuwe wereldwijde datacenterdivisie 'Global Data Centers'. Hierin bundelt NTT de bedrijven e-shelter, Gyron, Netmagic, NTT Indonesia Nexcenter, RagingWire en andere datacenterleveranciers die eerder actief waren onder het NTT Communications-merk. De divisie levert met meer dan 160 datacenters in ruim twintig landen en regio’s één van de grootste datacenterplatforms ter wereld.

“Wij kennen de belangrijkste dagelijkse uitdagingen van onze klanten op hun route naar digitale transformatie”, zegt Ryuichi Matsuo, Executive Vice-President van de nieuwe divisie. “Met één partner voor hun wereldwijde datacenterbehoeften is het voor klanten gemakkelijker om hun zakelijke doelen te bereiken. Dat kan in een tijd waarin de cloud enorm groeit en datagebruik zorgt voor een toenemende vraag naar datacentercapaciteit. Daarom brengen we onze wereldwijde datacenteractiviteiten onder in één entiteit die een complete set van datacenteroplossingen en -diensten biedt, die inspelen op de klantvraag.”

Klanten krijgen in de datacenters toegang tot een brede reeks technologieoplossingen. Dit varieert van datacenter- en netwerkinfrastructuur en applicaties tot en met complete lifecycle-services zoals consultancy, fit-out services en beheer. Denk echter ook aan end-to-end managed services. Door haar wereldwijde aanwezigheid kan het bedrijf hierbij de flexibiliteit bieden om kritische IT-workloads over verschillende locaties te verdelen.

Onder leiding van Ryuichi Matsuo

De nieuwe divisie wordt geleid door Ryuichi Matsuo en kent vier regio’s: Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific, EMEA, en India. De regionale datacenters worden geleid door Doug Adams (Noord- en Zuid-Amerika), Takahiro Nagata (Azië/Pacific), Florian Winkler (EMEA) en Sharad Sanghi (India). Het wereldwijde functionele leadership team bestaat uit Takahiro Wada (businessmanagement), Kevin Dalton (bouw en engineering), Kei Ito (Data Center Asset co.), Adam Tamburini (hyperscale-sales), Bob Woolley (operations), Naoyuki Inoue (productmanagement), Junichiro Akanuma (retailsales), John Eland (strategie en corporate development) en Masayuki Inoue (systeemontwikkeling).

Het nieuwe datacenterplatform is in de Verenigde Staten actief in belangrijke markten, waaronder Ashburn (Virginia), Sacramento (Californië) en Dallas (Texas), met uitbreidingsplannen voor Silicon Valley (Californië), Chicago (Illinois) en Hillsboro (Oregon). In Azië/Pacific zijn er datacenters in onder meer Tokio, Osaka, Hongkong, Singapore, Cyberjaya, Bangkok en Jakarta. In EMEA biedt NTT locaties in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Berlijn, München, Wenen, Zürich, Madrid en Johannesburg. In India zijn er belangrijke datacenters in Mumbai, Bangalore, Noida, en Chennai.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!