CDN Limelight Networks verhoogt capaciteit op Asteroid IX

22-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

CDN Limelight Networks verhoogt capaciteit op Asteroid IX

Content Delivery Network (CDN) Limelight Networks verhoogt zijn capaciteit op de Asteroid IX in Amsterdam. Dankzij de extra capaciteit waarover het bedrijf nu beschikt kan het aan de toenemende vraag van klanten blijven voldoen.

Limelight is sinds begin dit jaar aangesloten op de Exchange van Asteroid. De hoeveelheid content die het bedrijf richting de lokale markt levert en een toenemende concentratie van netwerkverkeer op de Exchange zorgde echter voor vraag naar meer capaciteit. Deze extra capaciteit is nu beschikbaar.

Controle houden over verkeersstromen

“Het geautomatiseerde en zeer efficiënte model van Asteroid is absoluut logisch voor een grote en wereldwijde aanbieder van content zoals Limelight,” vertelt Jonny Martin, directeur Netwerkstrategie en Interconnectie bij Limelight. Limelight rekent grote wereldwijde spelers als BBC, Marvel, Napster en NTT DOCOMO tot haar klanten. “De focus van Asteroid op lokale interconnectie betekent dat wij de volledig controle behouden over al onze verkeersstromen. Hierdoor kunnen wij onze focus behouden op waar we goed in zijn; het leveren van content aan onze eindklanten op een zo efficiënt mogelijk wijze.”

“Wij zijn enorm verheugd om Limelight te kunnen ondersteunen in hun toenemende behoefte om lokaal content te leveren,” aldus Nurani Nimpuno, CCO bij Asteroid. “Ervoor zorgen dat content nog dichter bij de eindgebruiker komt en het verbeteren van lokale verbindingen is waar het bij Asteroid allemaal om draait.”

Terug naar nieuws overzicht