Data Dynamics Storage X binnenkort ook via NetApp beschikbaar

22-01-2020 | door: Hans Steeman

Data Dynamics Storage X binnenkort ook via NetApp beschikbaar

Data Dynamics opende in Palo Alto de deuren voor DutchIT channel. Senior vice president Cuong Le, stond ons te woord. “Data is the new currency for the enterprise”: was zijn openingsstatement. Elk bedrijf bouwt een gigantisch datameer op met ongestructureerde data.

Minder dan 1% daarvan is zonder meer bruikbaar aldus Cuong Le. "De score bij gestructureerde data is beter, maar ook daar is het maar een beperkt deel (enkele tientallen procenten). Als gevolg van dit gebrek aan informatieordening, wordt veel data onnodig gearchiveerd en in een back-up verwerkt. Dit betekent dat onnodig veel ruimte voor archivering en back-up nodig is. Een verspilling van geld en resources. Data Dynamics heeft daarvoor een oplossing die dusdanig interessant is dat zelfs NetApp het product van Data Dynamics nu op de globale prijslijst gaat zetten."

Hij vervolgt: "De crux van de Data Dynamics Storage X oplossing is dat men de structuur van de data op orde brengt. Essentieel is ook de aandacht voor Personally Identifiable Information (PII). De bescherming van deze informatie is relevant om compliant te zijn met privacy wetgeving."

Vanuit diverse formaten (SMB, NFS, S3 en Azure blob) wordt data geaccepteerd en geanalyseerd, daarmee zijn alle relevante bronnen dus ondersteund zegt Cuong le: "Via de analyse wordt metadata gegenereerd. De klant krijgt nadat alles gerubriceerd is, grip op de schat aan informatie die hij in zijn datalake heeft en kan dat door alle werknemers van het bedrijf laten benutten: collaboratieve datamanagement. Analyses die bijvoorbeeld binnen finance of marketing gedaan worden, kunnen ook probleemloos door andere afdelingen benut worden. Alle data is dan tot nut van het geheel. Dit is heel relevant, omdat elke afdeling op een andere manier naar dezelfde data kijkt. Volgens Data Dynamics levert deze aanpak een veel kortere time to value op, de verbetering zou zo’n 150% kunnen zijn. Door de grotere efficiency claimt men dat de dataopslagkosten met 50% dalen en neemt de productiviteit tevens flink toe. Cuong Le claimt zelfs tot een factor 10."

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht