Komprise maakt meters met zijn data services

23-01-2020 | door: Hans Steeman

Komprise maakt meters met zijn data services

Het is een terugkerend verhaal, bedrijven gaan niet goed met hun data om en verliezen daarmee onnodig veel kansen en vooral geld. Krishna Subramanian, de COO van Komprise, wist ons bij een bezoek aan haar hoofdkantoor in Campbell fijntjes uit te leggen: “The IT industry doesn’t have a storage problem, it has a datamanagement problem”.

Volgens haar claim wordt binnen bedrijven gemiddeld tot 76% van de opgeslagen data meer dan een jaar niet gebruikt. "Al deze data verbruikt onnodig dure opslagcapaciteit en genereert gigantische verspillingen. De kern van het probleem is dat IT-afdelingen op dit moment moeilijk tot niet in staat zijn om deze cold data (waarvan 87% ongestructureerde data is) in de opslag van het bedrijf te vinden." Krishna Subramanian weet de oorzaak daarvan fijntjes aan te wijzen. "De medewerkers van een bedrijf zijn veel te slordig en denken niet goed na welke data per se bewaard moet worden."

De Komprise datamanagement software (Cloud Data Growth Analytics) analyseert alle opgeslagen data en brengt naadloos in zicht welke data wanneer voor het laatste gebruikt werd aldus Subramanian. "De software werkt met alle bedrijfsapplicaties, omdat enkel standaardprotocollen worden gebruikt. Van alle bestanden wordt inzichtelijk gemaakt wat voor een type data het is, wanneer hij voor het laatst gebruikt is, wie de eigenaar is en welke groepen hem benutten (marketing/HR, sales etc.). De console waarop dit gepresenteerd wordt is cloud based en kan ook on-premises geïnstalleerd worden. Eenmaal actief laat het dashboard zien wat de status van de data is en kan het systeem op basis van vooraf ingestelde parameters de data opruimen, door ongebruikte data naar goedkopere storage te verplaatsen."

Tot slot meldt Krishna Subramanian dat er een gegarandeerde kostenbesparing van 70% te realiseren is, zelfs na aftrekt van de licentiekosten. "Met een knipoog wordt opgemerkt dat het behalen van deze besparing in de praktijk geen uitdaging is, meestal is het meer. Voor de oplossing zijn geen speciale cliënts nodig, alle content blijft gewoon benaderbaar, maar nu via een link. IBM en HP Enterprise zijn reseller van Komprise."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht