Anonieme bronnen: Smartphone Amazon-CEO Jeff Bezos gehackt door Saudi-Arabië

22-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Anonieme bronnen: Smartphone Amazon-CEO Jeff Bezos gehackt door Saudi-Arabië

De smartphone van Jeff Bezos (foto), CEO en oprichter van Amazon, is gehackt door Saudi-Arabië. Via een video die via WhatsApp naar Bezos is gestuurd is de smartphone van de topman gekraakt.

Dit melden verschillende Britse en Amerikaanse kranten. The Guardian, The New York Times en de Financial Times melden op basis van anonieme bronnen dat Bezos en de de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman op 1 mei 2018 een gesprek voerden via WhatsApp. De kroonprins stuurde tijdens die gesprek naar verluid een video. In de uren die hierop volgde zou een grote hoeveelheid data van de smartphone van Bezos zijn gekopieerd.

Privéberichten en -foto's

Een jaar geleden publiceerde de Amerikaanse tabloid The National Enquirer zowel privéberichten als -foto's van Bezos. Hieruit bleek onder meer dat Bezos een affaire had, wat uiteindelijk leiden tot een echtelijke scheiding. Deze publicatie was voor Bezos aanleiding technisch onderzoek te laten uitvoeren naar zijn smartphone.

De conclusie van dit onderzoek luidt dat de kans 'zeer groot' is dat Saudi-Arabië toegang had tot de smartphone en hiervan data heeft gestolen. Saudi-Arabië ontkent de aantijgingen en noemt deze absurd. AMI, de uitgever van The National Enquirer, ontkent daarnaast dat Saudi-Arabië de bron is waarop het artikel is gebaseerd. De krant stelt dat deze bron de broer van de nieuwe vriendin van Bezos is.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility