Poly benoemt Carl Wiese tot Chief Revenue Officer

Carl Wiese

23-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Poly benoemt Carl Wiese tot Chief Revenue Officer

Plantronics (‘Poly’ – voorheen Plantronics en Polycom) benoemt Carl Wiese (foto) met directe ingang tot Executive Vice-President, Chief Revenue Officer en Global Head of Sales. Wiese beschikt over meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van sales, marketing, services en productmanagement voor enterprise technology leaders.

“Carl is een succesvolle manager met sales- en disruptie-ervaring”, aldus Joe Burton, Chief Executive Officer van Poly. “De branchekennis van Carl in combinatie met het productleiderschap van Poly vormen een veelbelovende combinatie.” Wiese werkt onder Burton en maakt deel uit van het senior leadership-team van het bedrijf.

Meer dan dertig jaar ervaring

Wiese beschikt over meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van sales, marketing, services en productmanagement. Voorafgaand aan zijn nieuwe rol bij Poly was Wiese President of Global Sales and Service van BlackBerry Limited. Daar was hij verantwoordelijk voor de transformatie van het bedrijf van apparaatgefocust naar een van de meest gerespecteerde cybersecuritybedrijven. Daarnaast gaf hij leiding aan de enterprisesoftware-afdeling van het bedrijf. Voordat hij bij BlackBerry in dienst trad, vervulde Wiese verschillende leidinggevende functies bij Apple, Avaya, Cisco, Lucent Technologies, Inc. en Texas Instruments.

Wiese is co-auteur van ‘The Colllaboration Imperative: Executive Strategies for Unlocking Your Organization’s True Potential’ en fungeert als directieadviseur voor meerdere organisaties, waaronder zijn universiteit, Oklahoma State University.

Terug naar nieuws overzicht