Eaton voegt lithium-ion UPS toe aan 5P-serie

23-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Eaton voegt lithium-ion UPS toe aan 5P-serie

Powermanagementbedrijf Eaton breidt zijn 5P-serie uit met de 5P lithium-ion UPS. Deze nieuwe line-interactive UPS (Uninterruptible Power Supply) is voorzien van een lithium-ion batterij die een twee tot drie keer langere levensduur heeft dan de normaliter toegepaste loodaccu’s. Opladen gaat bij deze nieuwe batterij drie tevens keer zo snel.

De lithium-ion UPS is beter geschikt voor toepassing bij hogere temperaturen. Dit maakt de UPS onder meer geschikt voor toepassing op afgelegen locaties waar weinig toezicht is. Met behulp van het geïntegreerde batterijmanagementsysteem (BMS) is het mogelijk de prestaties, omstandigheden en levenscyclus van de batterij te monitoren en optimaliseren.

De Eaton 5P-serie is ontworpen voor de bescherming en beveiliging van onder meer computerservers, randapparatuur en besturingsapparatuur in dataracks en kleine datacenters. De batterijlevensduur van de nieuwe 5P lithium-ion UPS is circa 8 jaar, ten opzichte van 3-4 jaar voor VRLA lood(zuur)accu's. De laadtijd tot 100% is 6-8 uur, wat bij VRLA 24 uur is. Het gewicht is teruggebracht van ruim 8,5 kilo naar nog geen 5 kilo. De garantie voor de 5P lithium-ion UPS is 5 jaar (VRLA 2 jaar).

Terug naar nieuws overzicht
Hardware